Alpinning

Vyzkoušejte naši novou rezervační aplikaci pro mobilní zařízení
Vyzkoušejte naši novou rezervační aplikaci pro mobilní zařízení

připojte se k zaregistrovaným
a odebírejte novinky
z klubu Delfín


ALPINNING představuje novou skupinovou IndoorWalking aktivitu na poli fitness, která vám poskytuje ve značné míře pozitivně ovlivnit váš aktivní a zdravý způsob života.

Jinak můžeme ALPINNING definovat jako velice účinné a energetické cvičení na speciálním pásu ALPITRACK, které za doprovodu motivující hudby vykonává skupina lidí pod vedením proškoleného instruktora.

Díky fitness lekcím rozdělených do několika výkonnostních úrovní, možnému monitorování tepové frekvence jedince a individuálnímu nastavení pásu, si může každý cvičenec individuálně užít zátěž podle svých možností. Díky tomu si tak toto cvičení mohou dopřávat všechny věkové skupiny, s rozdílem v kondici.

Jako i ostatní fitness sporty, také ALLPINING přispívá ke spalování kalorií a formování vaší postavy – zejména pak partií kolem zadečku a stehen. Lekce také pozitivně ovlivní vaši aerobní kapacitu, navýší maximální využití kyslíku (VO2Max), zapojí svaly stabilizující vaše tělo a celkově ovlivní váš kardiovaskulární systém. S posledními minutami každé lekce je navíc spojené závěrečné protahování a posilování, které nejen, že navýší post tréninkový energetický výdej, ale zároveň urychlí regeneraci svalů.

Co přináší ALPINNING

1.      Nejpřirozenější pohyb

Po ALPITRACKu se budete pohybovat tím nejpřirozenějším pohybem – chůzí. Nemusíte se tak učit žádné nové pohyby a cviky. Chůzi zvládne každý.

2.      Zapojení celého těla

Během chůze zapojujete většinu svalových skupin v těle, a výrazně tak nutíte zapojit oběhový a dýchací systém vašeho těla.

3.      Vysoké výdaje energie

Celkový energetický výdej během jedné lekce ALPINNINGU je mezi 1220 – 1360 kJ.

4.      Redukce tuků

Jak již bylo řečeno, stejně jako u ostatních fitness lekcí dosáhnete pravidelným energetickým výdejem při ALPINNINGU redukce tuků ve vašem těle. Nejefektivnější spalování pak nastává mezi 30 – 60 minutami cvičení.

5.      Efektivní délka

Jedno cvičení trvá kolem 45 minut, a tak si s lekcí poradí i méně zdatní jedinci. Ti jsou navíc motivování k tomu, aby přesáhli 30 minut, protože po této době aerobního cvičení začíná tělo efektivněji spalovat tuky.

6.      Přínos pro celé tělo

Díky opakované aerobní aktivitě navýšíte kapacitu svých plic – zlepší se vaše kondice, během cvičení již nebudete tak zadýchaní, snížíte svůj krevní tlak a vaše srdíčko bude fungovat efektivněji. Zejména dámy pak ocení pozitivní vliv cvičení na kvalitu pokožky.

7.      Odbourání stresu

Pravidelným cvičením za doprovodu hudby vaše tělo vyplavuje neskutečné množství endorfinů, které navozují příjemné pocity a pomáhají k odbourání stresu.

8.      Motivace

Je doloženo, že pokud cvičíte se skupinou, máte ke cvičení vždy vyšší motivaci, než kdybyste cvičili sami. V motivaci vám také samozřejmě pomůže vedení zkušeného instruktora.

A kdo lekce ALPINNINGu ve Sportcentru Delfín vede?

AničkaDančaDana T., Jitka a Renča 

A nezapomeňte, že první návštěva Delfína je zcela zdarma!

Alpinning - Sportcentrum Delfín

Zaujal Vás článek?

Zajímavé tipy a novinky Vám mohou chodit přímo na e-mail.

  • Tipy na hubnutí a cvičení
  • Pozvánky na akce
  • Informace a výhodné nabídky

Dlaší články v blogu:

Jógou k posílené imunitě

Jógou k posílené imunitě

Jógové pozice jsou nejlepším způsobem jak svou imunitu posílit

Jak si dát si do těla bez činek a hrazdy a posilovny?

Jak si dát si do těla bez činek a hrazdy a posilovny?

Provozy posiloven a fitness center jsou již otevřené, ale stále s různými opatřeními.

Jste na homeoffice a trpíte bolestmi zad? Pár tipů jak si rychle a efektivně uvolnit záda.

Jste na homeoffice a trpíte bolestmi zad? Pár tipů jak si rychle a efektivně uvolnit záda.

Trápí Vás bolesti zad z Home Office? Přečtěte si našich pár rad, jak jim předejít a jak se...

TOPlist