I DĚTI A SENIOŘI MOHOU BÝT S DELFÍNEM FIT

Vyzkoušejte naši novou rezervační aplikaci pro mobilní zařízení
Vyzkoušejte naši novou rezervační aplikaci pro mobilní zařízení

připojte se k zaregistrovaným
a odebírejte novinky
z klubu Delfín


Když váš věk překročí krásnou šedesátku a vy jste stále nezačali cvičit, tak je ten pravý čas začít.

I DĚTI A SENIOŘI MOHOU BÝT S DELFÍNEM FIT

Ať chceme či nikoliv, s věkem se pomalu ale jistě ztrácí pružnost, kostní hmota řídne a svalová síla se menší. Můžeme tento proces zpomalit na minimum správným a cíleným cvičením. Na našich hodinách pro seniory rozhodně naše cvičence nešetříme. Všechno však s rozumem. Začínáme lekce zahřátím, tím prokrvíme všechny části těla. Nedílnou součástí je cvičení pro zdravá záda. Během celé hodiny prokládáme cviky soustředěné především na uvolnění páteře, ale nezapomínáme ani na ostatní klouby těla. Balanční cvičení jsou mojí oblíbenou částí hodiny. Nestabilní plochy zařazujeme pro zlepšení stability hlavně kotníků, kolen a kyčlí. Neopomíjíme ani silový trénink, který zvyšuje svalovou pružnost, posiluje pojivové tkáně, šlachy, vazy, které z biomechanického hlediska také pomáhají držet vaše tělo ve vzpřímené poloze. Pod pojmem silový trénink si však nepředstavujte nějaká zběsilá železa. Využíváme TRX, jednoruční činky do třech kil a hlavně váhu vlastního těla. Máte možnost vyzkoušet hodinu zdarma a připojit se našim nejlepším cvičencům.

Další mojí oblíbenou lekcí jsou děti v pohybu, která už je zaběhlou součástí Delfína. Máme děti od 3 do 6 let a další skupina je od 7 do 10 let. Posledních pár míst čeká na děti, které se chtějí v prvních lekcích naučit správně hýbat a v dalších vypilovávat správně prováděný pohyb doplňovaný hrou, od opičích drah přes různé variace na babu po sportovní soutěže. Děti učíme základy gymnastiky, atletiky, seznamujeme ty nejmenší s míčem. Balanční plochy, nejčastěji bosu, využíváme hodně jako u seniorů. Jen u dětí se cvičení na nich snažíme zpříjemnit i hrou. Už malé děti jsou v dnešní době nebezpečně zkrácené. Nedílnou součástí je tedy snaha napravit, co doba počítačů pokazila, a trápíme děti protahováním, co nám dovolí.

U nás v Delfínu nezahálíme a začátkem září jsme opět rozjeli cvičení s těmi nejmenšími a stále pokračujeme ve cvičení i s těmi nejzkušenějšími. Cvičení se seniory probíhá v úterý a ve čtvrtek se mnou a s Honzíkem s relativně neomezeným místem. Pro děti už máme dvě hodiny, kde už je jen pár posledních míst, tak nezahálejte a pošlete nám své ratolesti, aby se trochu zdokonalily ve zdravém pohybu.

První hodina cvičení je v Delfínu zdarma!

Budu se moc těšit na nově příchozí.

Za celý Delfín tým

Kačka Winklerová
osobní trenérka, instruktorka, masérka a fyzioterapeut

Zaujal Vás článek?

Zajímavé tipy a novinky Vám mohou chodit přímo na e-mail.

  • Tipy na hubnutí a cvičení
  • Pozvánky na akce
  • Informace a výhodné nabídky

Dlaší články v blogu:

Jógou k posílené imunitě

Jógou k posílené imunitě

Jógové pozice jsou nejlepším způsobem jak svou imunitu posílit

Jak si dát si do těla bez činek a hrazdy a posilovny?

Jak si dát si do těla bez činek a hrazdy a posilovny?

Provozy posiloven a fitness center jsou již otevřené, ale stále s různými opatřeními.

Jste na homeoffice a trpíte bolestmi zad? Pár tipů jak si rychle a efektivně uvolnit záda.

Jste na homeoffice a trpíte bolestmi zad? Pár tipů jak si rychle a efektivně uvolnit záda.

Trápí Vás bolesti zad z Home Office? Přečtěte si našich pár rad, jak jim předejít a jak se...

TOPlist