K čemu všemu může být prospěšná konzumace mandlí?

Vyzkoušejte naši novou rezervační aplikaci pro mobilní zařízení
Vyzkoušejte naši novou rezervační aplikaci pro mobilní zařízení

připojte se k zaregistrovaným
a odebírejte novinky
z klubu Delfín


Chcete něco, co chutná a zároveň je plné živin a důležitých látek? Odpovědí na tuto otázku jsou mandle, které jsou totiž doslova výživnou bombou. Obsahují totiž velké množství minerálů, bílkovin a zdravých tuků.

Při tvorbě jídelníčku, ať už je zaměřený na nabírání svalové hmoty nebo naopak shazování kil a jeho součástí jsou mandle, ničemu neuškodí. Obsahují totiž důležité živiny, které potřebujeme, jak při budování svalové hmoty, tak i při regulaci hmotnosti. Jak už bylo zmíněno, mandle obsahují zdravé tuky. Ve 100 gramech mandlí je 55 gramů tuků. Tím, že je to potravina, která má vysokou energetickou hodnotu, musíme dbát na to, abychom to s množstvím nepřehnali. Tuk v mandlích obsahuje především mononenasycené a polynenasycené mastné kyseliny, které prospívají tělu při regulaci špatného cholesterolu.

Minerálem, který je obsažen v mandlích, je vápník, který je důležitý pro naše kosti a chrup. Ve 100 g najdeme více jak 200 mg vápníku. Chrupu prospívá i fosfor, kterého v mandlích není taky zrovna málo, a to 467 mg na 100g. Dalším minerálem je hořčík, který pomáhá proti stresu. Zároveň udržuje buňky zdravé a zpomaluje jejich stárnutí a odumírání. Nesmíme zapomenout na draslík (785 mg/100 g), který pomáhá správné činnosti srdce a okysličování mozku. V mandlích najdeme také některé vitamíny, a to především vitamín E, který patří mezi přirozené antioxidanty a chrání buněčné membrány před poškozením volnými radikály.

Další pozitivem mandlí je, že při je jich pravidelné konzumaci se sníží výskyt klasických nachlazení. Jsou vhodným doplňkem pro lidi, kteří mají problémy s vysokým tlakem či se srdcem.

Mandle a hubnutí

Je potvrzeno, že mandle v rámci diety fungují. Není to samozřejmě jenom o mandlích, ale i jiných potravin. Když do jídelníčku zařadíme hrst mandlí, dbejte na to, aby byl zachován nižší energetický příjem. Dobré je kupovat přírodní mandle, které nejsou výrazně pražené, mastné a přesolené. Tím, že naše tělo tuky potřebuje, nelze je úplně vyloučit a právě madle jsou jednou z nejméně nebezpečných forem.

Je to až neuvěřitelné, s čím vším nám mandle mohou pomoci a čím vším jsou pro naše tělo přínosné, ale jak už bylo zmíněno, mají vysokou kalorickou hodnotu, proto je dobré to s mandlemi nepřehánět a zůstat maximálně u dvou hrstí mandlí denně, což odpovídá množství do 50 g.

Máte-li zájem o sestavení jídelníčku nebo chcete poradit se cvičením obraťte se na nás, rádi Vám poradíme :-) FITNESS DELFÍN

Zaujal Vás článek?

Zajímavé tipy a novinky Vám mohou chodit přímo na e-mail.

  • Tipy na hubnutí a cvičení
  • Pozvánky na akce
  • Informace a výhodné nabídky

Dlaší články v blogu:

Jógou k posílené imunitě

Jógou k posílené imunitě

Jógové pozice jsou nejlepším způsobem jak svou imunitu posílit

Jak si dát si do těla bez činek a hrazdy a posilovny?

Jak si dát si do těla bez činek a hrazdy a posilovny?

Provozy posiloven a fitness center jsou již otevřené, ale stále s různými opatřeními.

Jste na homeoffice a trpíte bolestmi zad? Pár tipů jak si rychle a efektivně uvolnit záda.

Jste na homeoffice a trpíte bolestmi zad? Pár tipů jak si rychle a efektivně uvolnit záda.

Trápí Vás bolesti zad z Home Office? Přečtěte si našich pár rad, jak jim předejít a jak se...

TOPlist