PROČ JE PRAVIDELNÁ MASÁŽ TAK DŮLEŽITÁ?

Vyzkoušejte naši novou rezervační aplikaci pro mobilní zařízení
Vyzkoušejte naši novou rezervační aplikaci pro mobilní zařízení

připojte se k zaregistrovaným
a odebírejte novinky
z klubu Delfín


K jakémukoli pravidelnému a efektivnímu cvičení nebo posilování svalů patří vždy i jejich řádná regenerace! A to nejen správné protahování před i po tréninku, ale nedílnou součástí pravidelných tréninků, by měla být vždy i masáž.

Ve Sportcentrucentru Delfín proto našim klientům nabízíme různé druhy masáží provedené zkušenými fyzioterapeuty a maséry. Mezi nejoblíbenější, ale především vysoce efektivní masáže patří tzv. regenerační masáž, která se zaměřuje na uvolnění „Trigger pointů" (spoušťových bodů).

Trigger pointy jsou malé tuhé uzlíky ve svalech, které mohou být na pohmat silně bolestivé nebo mohou při podráždění vyvolat bolest ve vzdálených oblastech těla, např. bolest ramene velmi často vyvolávají spoušťové body z lopatkových a mezilopatkových svalů. Migrény pak vyvolávají body v šíjových a obličejových svalech, bolest vystřelující do dolních končetin, ovlivňuje napětí v hýžďových svalech. Všechny tyto změny potom vedou k tomu, že se body stávají centry bolesti a mohou ovlivnit celkovou kondici svalu a omezenou hybnost kloubu, do kterého bolest zasahuje. Tyto svaly pak nelze ani efektivně posilovat a protahovat.

Uvolňování těchto zmíněných trigger poitů - spoušťových bodů je v dnešní době stále ještě velká neznámá a jejich význam je obecně málo znám. A to i přesto, že svalovina představuje více než 50 procent naší tělesné hmotnosti. Proto je také většina bolestí v pohybovém systému sváděna na degenerativní změny, které jsou většinou zcela neškodné nebo např. na výhřezy plotének, které jsou často klinicky zcela němé.

Opakováním regenerační masáže v sérii 3 až 5-ti opakování můžeme dosáhnout nejen uvolnění svalu, snížení bolesti, jak ve svalu, tak bolesti přenesené do kloubu, ale právě velmi často dojde k ústupu bolesti hlavy, zad, kloubů a máte tak opět možnost dál správně cvičit, ať už u nás ve Sportcentru Delfín nebo jinde při Vašem oblíbeném sportu.

Na závěr bych velmi ráda ještě jednou zmínila, že je skutečně velmi důležité při pravidelném sportování klást důraz na regeneraci. Jinak si totiž můžete zdravotně mnohdy více uškodit než si pomoci. Proto u nás v Delfínu klademe u klientů takový důraz na komplexní diagnostiku pohybového aparátu, která je pro naše členy zdarma a pak také na správný systém cvičení a regenerace.

Za celý Delfín tým,

Šárka Pouzarová, DiS.
masér & fyzioterapeut 

Zaujal Vás článek?

Zajímavé tipy a novinky Vám mohou chodit přímo na e-mail.

  • Tipy na hubnutí a cvičení
  • Pozvánky na akce
  • Informace a výhodné nabídky

Dlaší články v blogu:

Jógou k posílené imunitě

Jógou k posílené imunitě

Jógové pozice jsou nejlepším způsobem jak svou imunitu posílit

Jak si dát si do těla bez činek a hrazdy a posilovny?

Jak si dát si do těla bez činek a hrazdy a posilovny?

Provozy posiloven a fitness center jsou již otevřené, ale stále s různými opatřeními.

Jste na homeoffice a trpíte bolestmi zad? Pár tipů jak si rychle a efektivně uvolnit záda.

Jste na homeoffice a trpíte bolestmi zad? Pár tipů jak si rychle a efektivně uvolnit záda.

Trápí Vás bolesti zad z Home Office? Přečtěte si našich pár rad, jak jim předejít a jak se...

TOPlist