4 tipy na zdravé mlsání

Vyzkoušejte naši novou rezervační aplikaci pro mobilní zařízení
Vyzkoušejte naši novou rezervační aplikaci pro mobilní zařízení

připojte se k zaregistrovaným
a odebírejte novinky
z klubu Delfín


Každý sportovec potřebuje občas hřešit, nemám pravdu? Máme pro Vás 4 tipy na zdravé mlsání, tak s chutí do toho!

Dobrá zpráva pro všechny příznivce zdravého životního stylu je, že se ani při redukci či tvrdé dřině nemusí vzdávat sladkých odměn. Pot, krev a slzy v našem fitness centru ale nejlépe odměníte zdravým mlsáním, které uspokojí vaše chuťové pohárky a zároveň nepřinese výčitky z nezdravého jídla. Recepty na zdravé varianty mlsání jsou sice prosté cukru a bílé mouky, ale chutnají stejně báječně jako klasické dezerty. Vyzkoušejte s námi ovocné smoothie, ovesné sušenky, zdravou tvarohovou zmrzlinu či zdravý jogurtový koláč.

1. 100x a stále stejně báječné smoothie

Ovocné smoothie je skvělá a hlavně rychlá varianta zdravé svačinky, kterou si můžete dopřát zcela bez výčitek. Není nic jednoduššího než vybrat to, na co aktuálně myslí vaše chuťové pohárky, a všechno najednou to smíchat v mixéru. Borůvkové smoothie a malinové smoothie patří mezi osvědčené smoothie stálice, díky nimž nebudete potřebovat při přípravě smoothie cukr, ba dokonce ani med. Slyšeli jste ale třeba o banánovo-zázvorovém smoothie? Zázvor se totiž přímo blahodárně podílí na redukci postavy.

Recept na banánovo-zázvorové smoothie

  • 2 malé banány
  • 1 jablko
  • 2 cm kořenu zázvoru (podle obliby)
  • ½ citrónu
  • 1 polévková lžíce medu
  • ½ čajová lžička semínek

Zázvor, jablko a banány oloupeme a vše smícháme v mixéru nejlépe na přípravu smoothie.

2. Zdravé mlsání a zmrzlina? Jde to dohromady

Dostali jste zrovna opravdu velkou chuť na zmrzlinu a již se natahujete po Míšovi? Naštěstí existuje varianta zdravé tvarohové zmrzliny bez přidaných nezdravých látek, která je hlavně domácí a složení nanuku tak máte pod kontrolou. Navíc potěší i vaše potomky, kteří se na vaše koketování se zdravým životním stylem mohou dívat trochu skepticky. A také se mohou do přípravy zdravého ledového mlsání zapojit.

Recept na zdravou tvarohovo-jahodovou zmrzlinu

  • 300 g jahod
  • 200 g odtučněného tvarohu
  • 1 lžíce agáve sirupu
  • lžička vanilkového extraktu

Jahody omyjeme a vložíme společně s tvarohem, agáve sirupem a vanilkou do vyšší nádoby, kde směs rozmixujeme, plníme do připravených formiček na nanuky (lze použít i kelímek od jogurtu) a necháme zmrznout.

3. Jogurt a jeho pečené já

Jogurt je, co se týká redukce Vaší postavy či jen zásad zdravého životního stylu, výborný společník. Jen se to s ním musím umět! Pokud v regálech s mléčnými výrobky hledáte ten nízkotučný, zkuste popojít kousek dál a poohlédnout se po bílých jogurtech s živými kulturami či jogurtech selského typu. Když si do něj přidáte vaše oblíbené ovoce ochucené skořicí, para ořechy a kapku medu, v tom okamžiku zapomenete na jejich zdraví neprospívající ovocné varianty v supermarketech.

Recept na zdravý celozrnný jogurtový koláč

  • 2 hrnky (1 hrnek=250 ml) celozrnné mouky (pšeničné nebo špaldové)
  • 3/4 hrnku přírodního cukru (část cukru můžete nahradit přírodním nekalorickým sladidlem Stevií)
  • 2 kelímky bílého jogurtu (1 kelímek= 150 g)
  • 50 ml tekutiny (mléko, voda, rostlinné mléko podle obliby)
  • 2 vejce
  • ½ hrnku kvalitního oleje
  • 1 prášek do pečiva (ideálně přírodní z vinného kamene)
  • libovolné ovoce (jahody, třešně, broskve, meruňky nebo kombinace všeho)

Vyšlehejte vejce s cukrem. Přidejte olej, jogurty, tekutinu a postupně přisypte mouku s práškem do pečiva. Vše vymíchejte do hladka. Těsto vylijte na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a bohatě posypte libovolným ovocem. Pečte v předem vyhřáté troubě na cca 170° (horkovzdušná 160°) po dobu 35 minut.

4. Domácí ovesné sušenky

Nenechte se zlákat ovesnými varianty „fitness" sušenek v obchodech. Většinou obsahují až příliš mnoho cukru na to, aby mohly prospět zdravému životnímu stylu. Poohlédněte se po obyčejném balíčku jemných ovesných vloček, se kterými lze tvořit zázraky. Tyto obiloviny jsou vhodné pro zdravé mlsání hned z několika důvodů: obsahují vlákninu, tlumí zvýšenou činnost štítné žlázy a obecně posilují imunitní systém. Placičky, sušenky nebo dezerty z ovesných vloček jsou výborně zvolená varianta zdravého mlsání i pro vegetariány, neboť obsahují zvýšený obsah tolik potřebného železa.

Recept na zdravé sušenky z ovesných vloček

Základní recept:

  • 2 větší zralé banány
  • 1 hrnek ovesných vloček


Podle chuti: hrozinky, oříšky, skořice, vanilkový extrakt


Zralé banány si rozmixujte na kaši a k nim přidáte ovesné vločky. Je možné je dále vylepšit nasekanými oříšky, rozinkami či vanilkovým extraktem, vždy podle poměru, že suchých ingrediencí by celkově mělo být vždy do plného hrnku. To znamená, že ovesných vloček usypte a přidejte zbylé suché ingredience. Rozmixované banány s vanilkovým extraktem a mletou skořicí smíchejte se suchými ingrediencemi a dobře promíchejte. Pokud by vám směs připadala málo sladká, můžete přidat agávový sirup nebo med. Sušenky o velikosti cca 5 cm v průměru vytvářejte na plech vyložený pečícím papírem a následně pečte zhruba 15 minut na 160 °C.

Zaujal Vás článek?

Zajímavé tipy a novinky Vám mohou chodit přímo na e-mail.

  • Tipy na hubnutí a cvičení
  • Pozvánky na akce
  • Informace a výhodné nabídky

Dlaší články v blogu:

Jógou k posílené imunitě

Jógou k posílené imunitě

Jógové pozice jsou nejlepším způsobem jak svou imunitu posílit

Jak si dát si do těla bez činek a hrazdy a posilovny?

Jak si dát si do těla bez činek a hrazdy a posilovny?

Provozy posiloven a fitness center jsou již otevřené, ale stále s různými opatřeními.

Jste na homeoffice a trpíte bolestmi zad? Pár tipů jak si rychle a efektivně uvolnit záda.

Jste na homeoffice a trpíte bolestmi zad? Pár tipů jak si rychle a efektivně uvolnit záda.

Trápí Vás bolesti zad z Home Office? Přečtěte si našich pár rad, jak jim předejít a jak se...

TOPlist