4 základní suplementy při cvičení

Vyzkoušejte naši novou rezervační aplikaci pro mobilní zařízení
Vyzkoušejte naši novou rezervační aplikaci pro mobilní zařízení

připojte se k zaregistrovaným
a odebírejte novinky
z klubu Delfín


Pokud je vaším cílem nabrat svalovou hmotu, pak pro urychlení této cesty je vhodné zvolit některý z kvalitních doplňků stravy. Mezi čtyři základní doplňky patří proteinové nápoje, gainery, kreatin a BCAA. Pojďme se na ně podívat trochu blíže.

Proteiny
Proteiny sami o sobě jsou velmi důležité stavební kameny pro lidské tělo, bez kterých se jen těžko obejdete. Vykonávají klíčové funkce ve všech tělesných buňkách. Zahrnují procesy od stavby svalstva po transport minerálů a vitamínů v těle. Patří k nejzákladnějším složkám pro budování svalové hmoty. Do těla je můžete doplnit proteinovými nápoji, kde si můžete vybrat z celé řady variant. Čísla (20 %, 50 % a další) na obalech produktů znamenají procentuální obsah proteinů ve 100 gramech produktu. Setkat se můžete i s číslicí 100 %, která znamená, že protein je ze 100 % syrovátky, i když obsah samotné bílkoviny je například 30 %.


Gainery
Gainery doplňují ideální kombinaci nezbytných látek. Pomohou vám k rychlému nárůstu čisté svalové hmoty, síly a objemu. Jsou nejdůležitějším a nejlepším zdrojem energie. Gainer byste si měli dát co nejdříve po skončení sportovní aktivity, protože v této době je organismus nejlépe přístupný pro přijímání sacharidů, které gainer přináší. Tím vhodně doplníte cukry, o které jste během tréninku přišli.


Kreatin
Kreatin je důležitým zásobním zdrojem energie pro svalový stah ve formě kretinfosfátu. Ten způsobí, že glukóza s vysokým glykemickým indexem v něm obsažená přiměje tělo k produkci hormonu insulinu. Během tohoto procesu se nepřemění a neuloží jako tuk díky přítomným hydroxycitrátům a uloží se do svalů jako glykogen. Zvýšená hladina insulinu zajistí lepší vstřebání kreatinu do svalových buněk, což vede k nárůstu objemu svalové hmoty, a tím i síly. Kreatin vám pomůže nabrat hmotu, protože do svalových buněk natáhne vodu, čímž se svaly zvětší a naberou sílu. Kreatin se doporučuje vysazovat po 8 až 10 týdnech užívání pro zvýšení jeho účinnosti.


BCAA
Aminokyseliny, označované jako BCAA zlepšují regeneraci a zvyšují nárůst svalové hmoty. Při intenzivní fyzické zátěži většinou dochází k vyčerpání energetické zásoby, kterou zajišťuje glykogen. Pokud se tato zásoba vyčerpá, začne si organismus vyrábět energii z větvených aminokyselin, které se doplní právě přípravky označené BCAA.

Suplementy můžete pořídit v našem e-shopu. Pokud si nevíte rady, který si pořídit, určitě vám rádi poradí naši specialisté.

Zaujal Vás článek?

Zajímavé tipy a novinky Vám mohou chodit přímo na e-mail.

  • Tipy na hubnutí a cvičení
  • Pozvánky na akce
  • Informace a výhodné nabídky

Dlaší články v blogu:

Jógou k posílené imunitě

Jógou k posílené imunitě

Jógové pozice jsou nejlepším způsobem jak svou imunitu posílit

Jak si dát si do těla bez činek a hrazdy a posilovny?

Jak si dát si do těla bez činek a hrazdy a posilovny?

Provozy posiloven a fitness center jsou již otevřené, ale stále s různými opatřeními.

Jste na homeoffice a trpíte bolestmi zad? Pár tipů jak si rychle a efektivně uvolnit záda.

Jste na homeoffice a trpíte bolestmi zad? Pár tipů jak si rychle a efektivně uvolnit záda.

Trápí Vás bolesti zad z Home Office? Přečtěte si našich pár rad, jak jim předejít a jak se...

TOPlist