Detox a relax při ájurvédské masáži

Vyzkoušejte naši novou rezervační aplikaci pro mobilní zařízení
Vyzkoušejte naši novou rezervační aplikaci pro mobilní zařízení

připojte se k zaregistrovaným
a odebírejte novinky
z klubu Delfín


V našem sportcentru Delfín poskytujeme ájurvédské masáže, tak se ně společně pojďme podívat a něco se o nich dozvědět.

Nejdříve se pojďme podívat co je vlastně ájurvéda. Význam slova znamená nauka o životě. Ájurvéda je systém tradičního indického lékařství a je součástí alternativní a komplementární medicíny. Počátky ájurvédy sahají až do 1. tisíciletí před naším letopočtem, kdy vznikla Sušruta samhitá, což je nejautentičtější sbírka ájurvedského učení. Tato sbírka popisuje choroby, léčivé byliny a preparáty z minerálních látek a živočišných látek. Díky tomu je ájurvéda považována za nejstarší systém péče o zdraví, kde je snaha o stabilní rovnováhu tří základních energetických charakteristik "dóš". Zároveň ájurvéda přináší návod k zdravému, dlouhému a blaženému životu.

Ájurvédská masáž je považována za velice důležitý prvek pro dosažení dlouhověkosti. Snaží se totiž zbavit člověka stresu ve fyzické i psychické podobě a nastartuje samočistící proces organismu. Z těla jsou vytlačovány škodlivé látky a do těla se dostává nová energie, která obnovuje životní sílu. Ájurvéda pracuje s tím, že všechny formy života mají unikátní směs energie "dosha", které se skládá ze tří částí a to:


- Vata = impulsivní princip, který mobilizuje funkci nervového systému
- Pitta = princip využívající trávení a metabolismus
- Kapha = princip využívající tělesné tekutiny, která je nosičem živin

Při masáži jsou používány léčivé masážní oleje, které se vybírají individuálně podle zdravotního stavu klienta. Veškeré ájurvédské oleje mají vyživující a zároveň čistící účinek, který působí na tkáně, kůži a klouby. Oleje při pravidelném používání mohou podpořit látkovou výměnu, při které dojde k vylučování nestrávených látek, které se hromadí v těle. Dále se oleje kombinují s bylinnými aromatickými přísadami a při masáži hraje relaxační hudba.

Jedná se o regenerační a relaxační masáž, které je prováděna velmi jemně a je účinná na zlepšení funkčnosti pohybového aparátu, lymfatického systému. Cílem je vyloučení toxinů a odpadních látek, regenerace a udržení síly a energie. Podporuje cirkulaci, která buňkám přináší živiny a odvádí již zmíněné toxiny a odpadní látky. Masáž dále působí příznivě na pokožku, protože jí zvláčňuje a díky masážím ájurvéda se i lépe vyspíte.

Samotná masáž se skládá z hnětení, mačkání a tradičních masážních tahů, které se provádí pomocí esenciálních olejů. Tyto oleje jsou vybírány tak, aby vyhovovaly individuálním energiím "dosha". Postupně se masírují veškeré svaly a klouby. Masér využívá přesné tahy a pohyby, aby stimuloval důležité body na lidském těle. Intenzita masáže a její styl je primárně nastavena podle potřeb klienta.

Abychom si to shrnuli, masáž má velice blahodárné účinky pro naše tělo, protože uvolňuje svalové tkáně, zbavuje stresu a napětí, vytlačuje škodlivé látky z těla, obnovuje životní sílu a zpomaluje proces stárnutí. Při masáži jsou využívány oleje, bylinné aromatické přísady a relaxační hudba. Člověk si hezky odpočine a jeho den bude hned o něco lepší, tak proč nepřijít do spotrcentra Delfín a Ájurvédskou masáž si dopřát.

Objednat se můžete zde: https://www.delfin.cz/sluzby/masaze.html

 

Zaujal Vás článek?

Zajímavé tipy a novinky Vám mohou chodit přímo na e-mail.

  • Tipy na hubnutí a cvičení
  • Pozvánky na akce
  • Informace a výhodné nabídky

Dlaší články v blogu:

Jógou k posílené imunitě

Jógou k posílené imunitě

Jógové pozice jsou nejlepším způsobem jak svou imunitu posílit

Jak si dát si do těla bez činek a hrazdy a posilovny?

Jak si dát si do těla bez činek a hrazdy a posilovny?

Provozy posiloven a fitness center jsou již otevřené, ale stále s různými opatřeními.

Jste na homeoffice a trpíte bolestmi zad? Pár tipů jak si rychle a efektivně uvolnit záda.

Jste na homeoffice a trpíte bolestmi zad? Pár tipů jak si rychle a efektivně uvolnit záda.

Trápí Vás bolesti zad z Home Office? Přečtěte si našich pár rad, jak jim předejít a jak se...

TOPlist