10 TIPŮ PRO LEPŠÍ BĚH

Vyzkoušejte naši novou rezervační aplikaci pro mobilní zařízení
Vyzkoušejte naši novou rezervační aplikaci pro mobilní zařízení

připojte se k zaregistrovaným
a odebírejte novinky
z klubu Delfín


Hledáte tipy jak běhat, aby Vás to bavilo? Na základě našich zkušeností jsme zkusili vybrat několik tipů, které vám také mohou pomoci v tom běhat s větší radostí a chutí. Tak abyste zvyšovali svou výdrž a doběhli dál s pocitem lehkosti a především bez zranění.

Běhejte pravidelně

Pravidelnost je klíčem k úspěšnému cvičení. Denní běh pomáhá zlepšit schopnost vašeho těla spalovat tuk, společně s vaším organismem. Pravidelné běhání také naučí vaši mysl dostat se přes jakoukoliv výzvu, ať už fyzickou nebo duševní.

Najděte si důvod

Vždycky po nějaké době dojde k poklesu nebo i případně ztrátě motivace, proto je důležité najíst si důvod, proč chcete začít běhat a tento důvod si stále připomínat a opakovat.

Investujte do svého pohodlí

Dopřejte si kvalitní sportovní obuv i oblečení, ve kterém se budete cítit dobře na každém kroku. Nic nezabije běh tak jako puchýř z nekvalitních bot nebo chlad díky špatnému oblečení.

Běh Sportcentrum Delfín

Netrénujte vždy naplno

Dokončení běhu by ve vás mělo nabudit pocit síly a štěstí, ne opotřebovanosti. Tyto pocity vás budou držet v kondici a pomůžou vám snížit riziko zranění. Je velmi důležité začít zvyšovat svou výkonnost postupně. Nechtějte začít honit čas hned na prvním tréninku.

Zjistěte, kdy se cítíte nejlépe

Zapisujte si své tréninky – třeba do aplikace v chytrém telefonu a zapisujte si k tréninku barvy podle toho, jak jste se při něm cítili: žlutá pro skvělé, oranžová jen pro OK, červená pro totální hloupost. Je to skvělý způsob, jak zjistit reakce vašeho těla, na jednotlivé roční období, časy tréninku, druhy tras. Například pokud jste stále v oranžovém nebo červeném, je to znamení, že byste měli zvolnit tempo.

Regenerujte

Nezapomínejte na strečink, stejně jako na pravidelnou masáž, pomůžete tím snížit riziko poranění a především nebudete, tak unavení. K tomu abyste byli silnější, potřebujete dát tělu také čas na odpočinek a regeneraci těla. Namixujte si proto do svého tréninkového plánu i dny pro odpočinek.

Méně je někdy více

Oblékejte se vždy tak, jako by bylo o 10°C méně než aktuálně na teploměru je. Jakmile se totiž dostanete ven a začnete s tréninkem, zahřejete se a budete rádi, že jste se nakonec moc neoblékli.

Zapomeňte na rychlíky

Srovnávejte se jen sami sebe se sebou. Vždycky totiž bude někdo rychlejší nebo štíhlejší než jste vy – to je realita. Zaměřte se raději na své cíle a zlepšení, kterých chcete dosáhnout.

Dopřejte si kávu

U běžců, kteří měli přísun kofeinu před běháním, bylo prokázané, že se jim běhalo snadněji a kofein pomáhal tělu spalovat kalorie efektivněji. Ideálem jsou cca 3mg kofeinu na kilogram tělesné hmotnosti.

Zkuste závodit

Závodění Vám pomůže s motivací! Nastavte si za cíl dokončit delší závod (místo 10 km třeba ½ maraton). Překonávání cílů může změnit váš život. 

Běháte rádi, ale nebaví vás běhat samotné? Chcete začít běhat a nevíte jak na to? Tak se přidejte k nám a zaběhejte si v kolektivu, který vás bude motivovat! Od příštího týdne pro Vás připravujeme novinku - výběh s Delfínem. Sledujte náš web a dozívet se více. :-)

Běhejte s radostí! Váš Delfín tým

P.s.: První hodina cvičení v Delfínu je zcela zdarma!

Zaujal Vás článek?

Zajímavé tipy a novinky Vám mohou chodit přímo na e-mail.

  • Tipy na hubnutí a cvičení
  • Pozvánky na akce
  • Informace a výhodné nabídky

Dlaší články v blogu:

Jógou k posílené imunitě

Jógou k posílené imunitě

Jógové pozice jsou nejlepším způsobem jak svou imunitu posílit

Jak si dát si do těla bez činek a hrazdy a posilovny?

Jak si dát si do těla bez činek a hrazdy a posilovny?

Provozy posiloven a fitness center jsou již otevřené, ale stále s různými opatřeními.

Jste na homeoffice a trpíte bolestmi zad? Pár tipů jak si rychle a efektivně uvolnit záda.

Jste na homeoffice a trpíte bolestmi zad? Pár tipů jak si rychle a efektivně uvolnit záda.

Trápí Vás bolesti zad z Home Office? Přečtěte si našich pár rad, jak jim předejít a jak se...

TOPlist