3 nejlepší cviky na zvýšení objemu bicepsu

Vyzkoušejte naši novou rezervační aplikaci pro mobilní zařízení
Vyzkoušejte naši novou rezervační aplikaci pro mobilní zařízení

připojte se k zaregistrovaným
a odebírejte novinky
z klubu Delfín


Hledáte inspiraci, jaké cviky na biceps zařadit do svého plánu, abyste co nejvíce přibrali na objemu? Nebo začínáte a chtěli byste posílit biceps, ale nevíte jak na to? V tomto článku se podíváme na 3 cviky, které jsou nejlepší na zvýšení objemu bicepsu, tak čtěte pozorně.

Nejdříve trochu o bicepsu
Biceps je dvouhlavý sval a má několik důležitých funkcí, a to ohnutí lokte natahovačem ramenního kloubu a otáčení předloktí. Hlavy bicepsu se rozdělují na krátkou a dlouhou. Obě začínají a upínají v oblasti lokte a vedou až na lopatku blízko ramenního kloubu.


Cviky
Cviků existuje celá řada, navíc je zde další množství stylů, kterými můžete cviky provádět. Je také potřeba myslet na to, že při posilování bicepsu se zapojují i tricepsy. Proto je důležité zachovat rovnováhu pro optimální progres v růstu svalové hmoty a celkových výsledků. Při cvičení zaměřeném na maximální objem bicepsu je základem využívání těžkých vah, správný počet sérií a opakování. Nesmíte zapomínat také na dostatek kalorií, aby vaše tělo trénink zvládlo. Určitě nemějte zaměřený trénink pouze na biceps. Posilování spojte s posilováním blízkých partií jako jsou prsa, ramena nebo triceps. Dosáhnete tím celkově větší účinnosti cvičení.


Počet sérií si rozvrhněte v rozmezí 5 až 10 a počet opakování v 5 až 7 sérií. Víc jak 7 opakování už není vhodné. Protože přestává růst do objemu a nabírá vytrvalost. Mezi nejlepší cviky patří bicepsový zdvih s velkou činkou, bicepsový zdvih s jednoručkami a koncentrovaný bicepsový zdvih, které si teď představíme.


Bicepsový zdvih s velkou činkou
Tento základní cvik nám umožňuje šokovat bicepsy těžkými váhami, která nám pomáhají k růstu svalové hmoty. Při tomto cviku zapojujete hlavně biceps. Dalšími svaly, které se na tomto cviku podílí je hluboký sval pažní a vřetení sval předloktí. Tento cvik můžete provádět v různých variantách. Při držení činky na široko procvičujete více vnitřní část bicepsu, při držení na úzko procvičujete více vnější část bicepsu. Cvik je lepší zařadit na začátek tréninku, protože sval potřebuje čas na regeneraci, tak cvik nedělejte vícekrát jak dvakrát týdně.
Pro provedení cviku se postavte vzpřímeně – tak, abyste se nepředkláněli a nezakláněli. Činku chyťte pevně do ruky a nohy rozkročte na úroveň ramen. Činku přitáhněte k hrudníku a následně pouštějte činku zpět dolu. Při cviku se nenaklánějte a nic podobného, protože byste si mohli ublížit.


Bicepsový zdvih s jednoručkami
Další ze základních cviků na biceps, při kterém se kromě bicepsu zapojují hluboký sval pažní, vřetení sval předloktí, vřetení ohýbač zápěstí, vnitřní ohýbač zápěstí a pronující sval oblý. Cvik je možné provádět buď ve stoje nebo vsedě. Vsedě je dobré využít šikmou lavici, která zabrání nechtěnému hýbání těla, což dělá cvičení o to intenzivnější. Jednoručky zvedejte buď naráz nebo střídavě a můžete u toho vytáčet zápěstí. Tento cvik dělejte maximálně dvakrát do týdne, aby svaly zvládly zregenerovat.


Provedení cviku je podobné jako při zdvihu s velkou činkou. Takže se postavte vzpřímeně, nohy si dejte na úroveň ramen a činky pevně chyťte. Zdvih i následné uvolnění dělejte plně kontrolovaně, abyste předešli zranění. Vyvarujte se pohybům švihem.


Koncentrovaný bicepsový zdvih
Tento cvik můžete znát i pod názvem izolovaný bicepsový zdvih. Má vliv jak na tvarování svalu, tak i na nárůst svalové hmoty. Výhodou je, že se zapojuje převážně jenom biceps, takže intenzita cvičení je maximální.


Cvik se vykonává v sedě v předklonu, kdy je loket zapřený o vnitřní část nohy u kolene. Druhou rukou se opřete o koleno. S výdechem zdvihejte činku k horní části těla. Nádechem vracejte činku zpět do původní polohy. Důležité je při cviku dělat pohyb koncentrovaně a nedělat ho švihem. Pokud máte tendenci švihat, raději snižte váhu. Cvik provádějte střídavě pro obě ruce.


V případě nejasností se neváhejte obrátit na naše osobní trenéry, kteří vám rádi pomohou s technikou cviků a nastavením tréninkového plánu. Těšíme se na vás v našem sportcentru.

První návštěva Delfína je navíc zcela zdarma!

Zaujal Vás článek?

Zajímavé tipy a novinky Vám mohou chodit přímo na e-mail.

  • Tipy na hubnutí a cvičení
  • Pozvánky na akce
  • Informace a výhodné nabídky

Dlaší články v blogu:

Jógou k posílené imunitě

Jógou k posílené imunitě

Jógové pozice jsou nejlepším způsobem jak svou imunitu posílit

Jak si dát si do těla bez činek a hrazdy a posilovny?

Jak si dát si do těla bez činek a hrazdy a posilovny?

Provozy posiloven a fitness center jsou již otevřené, ale stále s různými opatřeními.

Jste na homeoffice a trpíte bolestmi zad? Pár tipů jak si rychle a efektivně uvolnit záda.

Jste na homeoffice a trpíte bolestmi zad? Pár tipů jak si rychle a efektivně uvolnit záda.

Trápí Vás bolesti zad z Home Office? Přečtěte si našich pár rad, jak jim předejít a jak se...

TOPlist