5 cviků na silná a štíhlá stehna

Vyzkoušejte naši novou rezervační aplikaci pro mobilní zařízení
Vyzkoušejte naši novou rezervační aplikaci pro mobilní zařízení

připojte se k zaregistrovaným
a odebírejte novinky
z klubu Delfín


Sluníčko se na nás směje a teplota stále stoupá. To znamená, že začala sezóna odhalených nohou. Je nejvyšší čas posílit a zeštíhlit stehna, aby se vám v sukni jen vyjímaly.

Nohy jsou tvořeny mnoha svaly. Ty hlavní, které je potřeba posílit jsou dvojhlavý sval a čtyřhlavý sval stehenní. Dvojhlavý sval stehenní je na zadní straně stehna od hýždě až ke koleni. Jeho hlavním úkolem je flexe kolene a extenze kyčle. Opačnou funkci má čtyřhlavý sval stehenní, který je na přední straně stehna. Začíná u kyčelní kosti, táhne se přes stehenní kost až po kost holení. Patří mezi největší svaly v lidském těle. Při jeho posilování se pálí velké množství kalorií.


První aktivitou, která povede ke zeštíhlení stehen, je zvýšení zátěže. Místo výtahu a jezdících schodů, je tedy lepší jít pěkně po svých. Další fintou jsou boty na podpatku či klínku, při jejichž častějším nošení se vaše stehna posílí. Pro zefektivnění celého procesu posilování je pro ženy ideální kombinace posilovacích, vytrvalostních a protahovacích cviků. Při přílišném posilování by totiž stehna mohla nabývat na objemu, což není úplně žádoucí. Ideální kombinace je tedy střídání cviků na denní bázi. Jeden den například vyražte do bazénu, druhý den na procházku, třetí si zacvičte v posilovně, čtvrtý si jděte zaběhat, pátý si dejte nějakou sálovou lekci, šestý si můžete dát cviky doma a poslední den v týdnu si odpočiňte. Nezapomínejte, že nejdůležitější je disciplína a pravidelnost. Pokud budete cvičit nárazově, výsledky se dostaví jen minimálně. Je to spíše běh na delší trať.


Jaké cviky zvolit:
Klasikou, která funguje, jsou dřepy. Je to jednoduchý a velmi účinný cvik. Je možné cvičit různé varianty, ať už s rukama před sebou nebo složenýma na hrudi. Navíc si můžete postupně přidávat zátěž, ať už činkami nebo naplněnými PET lahvemi. Cvik opakujte třicetkrát a věřte, že to vaše stehna poznají.


Dalším cvikem jsou výpady. Postavte se vzpřímeně, ruce si dejte v bok a nohy mějte na šíři ramen. Jednou nohou udělejte krok vpřed tak, že koleno druhé nohy se bude skoro dotýkat země. V poloze vydržte zhruba 20 vteřin a vraťte se zpět. Cvik opakujte i pro druhou nohu. Celkem takhle 20x.


Další cviky můžete dělat na podložce. Lehněte si na bok, tak abyste se zapřeli o loket a nohy pokrčte v kolenou. Postupně se zvedněte z pasu a opřete se o loket a vraťte se zpět do polohy na podložce. Na každý bok můžete udělat až 30 opakování. Při dalším cviku pokrčte vrchní nohu přes spodní a chodidlem se opřete o podložku. Spodní nohu narovnejte a kmitejte nahoru a dolů. Opět opakujte zhruba 30x na každou nohu. Poslední cvik se provádí také na podložce, ale tentokrát vleže na zádech. Nohy zvedněte do výšky, tak aby svíraly s vaším břichem devadesát stupňů. Nohy začněte roztahovat od sebe a zase k sobě. Zkuste nehýbat zbytkem těla a opakujte 20x. Pokud potřebujete poradit s technikou nebojte se obrátit na některého z našich osobních trenérů.

 

První návštěva Delfína je navíc zcela zdarma!

Zaujal Vás článek?

Zajímavé tipy a novinky Vám mohou chodit přímo na e-mail.

  • Tipy na hubnutí a cvičení
  • Pozvánky na akce
  • Informace a výhodné nabídky

Dlaší články v blogu:

Jógou k posílené imunitě

Jógou k posílené imunitě

Jógové pozice jsou nejlepším způsobem jak svou imunitu posílit

Jak si dát si do těla bez činek a hrazdy a posilovny?

Jak si dát si do těla bez činek a hrazdy a posilovny?

Provozy posiloven a fitness center jsou již otevřené, ale stále s různými opatřeními.

Jste na homeoffice a trpíte bolestmi zad? Pár tipů jak si rychle a efektivně uvolnit záda.

Jste na homeoffice a trpíte bolestmi zad? Pár tipů jak si rychle a efektivně uvolnit záda.

Trápí Vás bolesti zad z Home Office? Přečtěte si našich pár rad, jak jim předejít a jak se...

TOPlist