5 důvodů proč začít právě s POWER jógou ještě dnes

Vyzkoušejte naši novou rezervační aplikaci pro mobilní zařízení
Vyzkoušejte naši novou rezervační aplikaci pro mobilní zařízení

připojte se k zaregistrovaným
a odebírejte novinky
z klubu Delfín


Jógu zná téměř každý, ale slyšeli jste už o POWER józe? Podíváme se na 5 důvodů, proč ji vyzkoušet.

Baví vás jóga natolik, že byste se v ní radi zdokonalili? Jak už víme z předešlých článků, existuje opravdu mnoho typů jógy, které můžete vyzkoušet. Nicméně pokud jste právě dokončili základní kurz jógy pro začátečníky, power jóga je právě pro vás! Dnes si představíme 5 důvodů proč začít ještě dnes s trochu náročnějším typem jógy, který vám přinese zpevněné celé tělo, hlubší dýchání….

Power jóga má výhodu, že je dostupná všem! Můžete si ji vyzkoušet doma podle různých videí na internetu, proto je tak oblíbená. Bojíte se ale, že budete cviky dělat špatně nebo neradi cvičíte sami? Přijďte na hodinu  power jógy v Českých Budějovicích k nám do Sportcentra Delfín, první návštěvu našeho sportcentra máte ZDARMA!

Ale dost už bylo povídání, pojďme se podívat na 5 důvodů proč začít s power jógou…

  1. ZPEVNĚNÉ TĚLO

Ano, i díky klasické józe dokážete své tělo zpevnit, ale s POWER jógou to zvládnete rychleji. Důvodem je vyšší náročnost cvičení a hlavně větší dynamika cviků. Právě dynamika a vyšší náročnost vás donutí nevnímat okolí, ale soustředit se pouze sám na sebe!

  1. TĚLESNÉ ZMĚNY

Pravidelné cvičení není otravou ale benefitem! Je prokázáno, že pravidelnost zaručí formování postavy a celkové zeštíhlení…Svaly, o kterých jste zřejmě věděli málo, budou nyní pevnější a pružnější, klouby volnější, ale hlavně se zvýší fyzická kondice. V těle bude lépe cirkulovat energie, kterou nebudete muset čerpat z doplňků stravy, zbytečných cukrů apod… 

  1. DUŠEVNÍ ZMĚNY

Stále hovoříme o viditelných změnách, ale dostanete mnohem víc! Cvičení power jógy je spojené s hlubokým dýcháním, které správně okysličuje tělo, tkáně, nervy a orgány. Zlepšuje metabolismus a má zásadní vliv na krevní oběh.

Stres a napětí v těle je strašákem dnešní doby. Víte, že se to týká právě vás? S pravidelným cvičením tyto nezdary odbouráte a navíc dosáhnete vyšší imunity!

  1. SEDAVÉ ZAMĚSTNÁNÍ

Doba, kdy jsme si říkali, jak je skvělé být v teple kanceláře, sedět za stolem a mít pohodu, je pryč. Dnešní sedavé zaměstnání lidem zhoršuje fyzické, ale i psychické zdraví! 

Bolesti zad a krční páteře jsou dlouhodobým problémem a neměly by se přehlížet. Bohužel pro nás, páteř je pouze jedna, nelze vyměnit, a proto bychom si ji měli hýčkat. Hodně nám při již existujících problémech s páteří a bolestmi pomůže vhodná fyzioterapie, ale ideální je problémům předcházet než je napravovat. S power jógou posílíte ochablé zádové svalstvo, narovnáte záda, váš postoj bude stabilní a držení těla bude pevné a správné. 

  1. RÁDI SI HRAJETE

Myšleno doslova! Hry, které mají svým způsobem řád, na kterém rozvíjíte a stavíte volnost. Powerjóga není o dokonalém ovládání různých pozic, super kondici... nic z toho nemusíte. Procházíte cestu, která vás naučí ovládat a hrát si se svým tělem. Zde máte pár praktických tipů jak začít s power jógou pro vaše domácí cvičení.

Tím, že jste se svým tělem více ve spojení, neřešíte, jak vypadáte, jaký máte výraz, jak na Vás lidé koukají… Zjednodušeně máte POKORU k sobě samému a budete se cítit skvěle!

Zaujal Vás článek?

Zajímavé tipy a novinky Vám mohou chodit přímo na e-mail.

  • Tipy na hubnutí a cvičení
  • Pozvánky na akce
  • Informace a výhodné nabídky

Dlaší články v blogu:

Jógou k posílené imunitě

Jógou k posílené imunitě

Jógové pozice jsou nejlepším způsobem jak svou imunitu posílit

Jak si dát si do těla bez činek a hrazdy a posilovny?

Jak si dát si do těla bez činek a hrazdy a posilovny?

Provozy posiloven a fitness center jsou již otevřené, ale stále s různými opatřeními.

Jste na homeoffice a trpíte bolestmi zad? Pár tipů jak si rychle a efektivně uvolnit záda.

Jste na homeoffice a trpíte bolestmi zad? Pár tipů jak si rychle a efektivně uvolnit záda.

Trápí Vás bolesti zad z Home Office? Přečtěte si našich pár rad, jak jim předejít a jak se...

TOPlist