6 nejlepších TRX cviků

Vyzkoušejte naši novou rezervační aplikaci pro mobilní zařízení
Vyzkoušejte naši novou rezervační aplikaci pro mobilní zařízení

připojte se k zaregistrovaným
a odebírejte novinky
z klubu Delfín


TRX je zkratkou anglických slov Total-body Resistence Exercise. Cviky na této cvičební pomůcce by měly zatížit celé tělo. Zároveň představují velice efektivní trénink, které bylo vytvořeno pro americké námořnictvo. Vyzkoušet si tento trénink můžete i v našem fitness centru. Pokud patříte už ke zkušenějším a máte TRX doma nebo si chcete cvičit sami, máme pro vás pár cviků, které vyladí vaše břicho.

Prvním cvikem je crunch se skrčenýma nohama, kdy chodila zavěsíte do TRX a zapřete se o ruce, které mějte zhruba na šířku ramen. Snažte se nevystrkovat zadek a nohy pokrčujte směrem k bradě. Náročnější varianta je crunch s napnutýma nohama, kdy počáteční poloha je stejná jako u předchozího cviku. Hlavní rozdíl je v tom, že nepokrčujete kolena k bradě, ale snažíte se mít napnuté nohy a snažíte se přiblížit kotníky co nejblíže k hlavě. Poslední variantou crunch je skrčené kyvadlo, kdy se opět zavěsíte do TRX v úrovni chodidel a zapřete se o ruce, které máte roztáhlé na úrovni ramen. Následně pokrčujte nohy, ale ne pod sebe, nýbrž do boku, takže vám kolena směřují k lokti. Snažte se nevytáčet boky a nohy se snažte vytáčet co nejvíce do strany.

Dalším cvikem je vozík. Kdy si kleknete na kolena a TRX chytnete do rukou, které máte podél těla. Ruce se snažte mít napnuté a zpevněte střed těla. Poté se postupně pokládejte směrem k TRX a ruce dávejte nad hlavu. Při úklonech stranou si stoupněte nohama u sebe a TRX chyťte nad hlavou, takže se hlavy budete těsně dotýkat. Následně kmitejte boky do strany. Nohy držte pevně na zemi a snažte se bok pouštět co nejvíce dolu. Posledním cvikem je prkno, kdy si lehnete na záda a mírně rozpažíte ruce. Chodidla zachytíte z TRX v oblasti paty. Bedra mějte nad zemí. Cvik provádějte tak, že se snažíte přitahovat kolena k bradě.


Každý cvik rozložte do tří sérií a udělejte dvanáct opakování. Mezi jednotlivými série se snažte dodržovat přiměřeně dlouhé pauzy. Pokud by vám nevyhovoval systém opakování v sériích, můžete také zvolit časové série nebo série do umření, kdy budete cvičit, dokud budete moct. Tyto a další cviky si můžete vyzkoušet s našimi instruktory na hodinách TRX. Budeme se na vás těšit v našem sport centru.

První návštěva Delfína je navíc zcela zdarma!

Zaujal Vás článek?

Zajímavé tipy a novinky Vám mohou chodit přímo na e-mail.

  • Tipy na hubnutí a cvičení
  • Pozvánky na akce
  • Informace a výhodné nabídky

Dlaší články v blogu:

Jógou k posílené imunitě

Jógou k posílené imunitě

Jógové pozice jsou nejlepším způsobem jak svou imunitu posílit

Jak si dát si do těla bez činek a hrazdy a posilovny?

Jak si dát si do těla bez činek a hrazdy a posilovny?

Provozy posiloven a fitness center jsou již otevřené, ale stále s různými opatřeními.

Jste na homeoffice a trpíte bolestmi zad? Pár tipů jak si rychle a efektivně uvolnit záda.

Jste na homeoffice a trpíte bolestmi zad? Pár tipů jak si rychle a efektivně uvolnit záda.

Trápí Vás bolesti zad z Home Office? Přečtěte si našich pár rad, jak jim předejít a jak se...

TOPlist