Cvičení pro krásný zadek - Část 1.

Vyzkoušejte naši novou rezervační aplikaci pro mobilní zařízení
Vyzkoušejte naši novou rezervační aplikaci pro mobilní zařízení

připojte se k zaregistrovaným
a odebírejte novinky
z klubu Delfín


Zadeček společně s boky patří mezi jedny z nejvíce problémových partií. Se správným cvičením ovšem tukům nedáte šanci.

Dřepy

Hledáte-li nějaké zázračné návody, jak získat krásný zadeček bez námahy, tak jste na špatném místě. A nám potom nezbývá nic jiného než Vám popřát hodně štěstí v dalším hledání. Ať už se Vám to líbí, nebo ne, bez disciplíny, píle a cvičení to jednoduše nepůjde. Na internetu je dnes k nalezení velká spousta cviků, které mohou být při tvarování zadečku efektivní, ovšem jak je správně provádět, je věc druhá. Právě proto, jsme se pro Vás rozhodli připravit seriál článků, kdy se vždy zaměříme jen na jeden druh cvičení. Ten ovšem dopodrobna přiblížíme a popíšeme.

Jako první byste si měli ujasnit, jakého efektu chcete cvičením dosáhnout. Respektive co se svým pozadím zamýšlíte. Pro zeštíhlení musíte cvičit v rychlejším tempu než obvykle a nebát se navýšit počty opakování v každé prováděné sérii. Naopak pro vytvarování partií cviky provádějte pomaleji a nejlépe se zátěží. Nejzákladnější druhem cvičení pro krásný zadek jsou bezesporu tolik nenáviděné "školní" dřepy, které jsou také dnešním tématem. 

Klasické dřepy

 Klasické dřepy

Co je klasický dřep, ví asi každý, ale jak už to bývá, to co se zdá zdánlivě lehké, zas tak jednoduché být nemusí. U dřepů je stejně tak jako u ostatních cviků důležité, abyste dodržovali správné držení těla a neohrožovali své zdraví špatným postavením. Záda musí být rovná, nohy dejte od sebe na šířku pánve, špičkami chodidel směřujte dopředu neb mírně do stran. Dejte však pozor na vaše kolena! Nikdy nesmějí směřovat dovnitř a paty držte stále v kontaktu s podložkou!

Začínejte ve stoje. Pomalu s nádechem klesejte dolů. Buďte pevní v kolenou a dbejte na to, aby právě Vaše kolena nepřesahovala špičky chodidel. V krajní pozici vydržte cca. 3 sekundy a společně s výdechem se vracejte zpět do počátečního postavení. V této pozici zatněte hýžďové svaly na pár sekund a cvičení opakujte. Během pohybu stále myslete na správné držení těla, kdy Vám pomohou předpažené paže a přímý pohled očí před sebe. 

Široké “plié“ dřepy

Široké dřepy

Toto cvičení vychází z klasické techniky dřepů, ovšem v tomto případě rozevíráte doširoka od sebe tak, aby vaše kolena a špičky směřovaly co nejvíce do stran. 

Kmitavé dřepyKmitavé dřepy

Během tohoto cviku klesněte do krajní pozice, ať už u klasického nebo plié dřepu a v tomto postavení kmitejte nahoru a dolu. Rozmezí pohybu by mělo odpovídat zhruba pěti centimetrům.

Sekvenční dřepy

Sekvenční dřepy

Toto cvičení z kategorie dřepů bude dnes posledním, které si představíme. Cvičit se dá opět klasickou i plié technikou a spočívá v zastavení pohybu na půli cesty dolů a taktéž při cestě nahoru. Jak již z popisu vyznívá, svaly jsou pak pod větší zátěží, čímž je nutíte tvarovat.

Jak cvičit?

Jelikož každou technikou dřepů zapojujete jiné části zadečku, je nutné cvičení kombinovat tak, abyste posilovali všechny svaly. Kombinujte tedy jednotlivé cviky a počet sérií, opakování a zátěž volte podle svých schopností a fyzické kondice. Případně se poraďte se svým osobním trenérem.

Doufáme, že se Vám naše návody na cvičení líbí a věříme, že Vám budou platným pomocníkem, například pro doplňkové cvičení k našim sálovým lekcím, které pro Vás ve Sportcentru Delfín připravujeme. Těšíme se na Vás!

Nezapomeňte, že první hodina je v Delfínu zdarma!

Za celý Delfín tým

Renča

Zaujal Vás článek?

Zajímavé tipy a novinky Vám mohou chodit přímo na e-mail.

  • Tipy na hubnutí a cvičení
  • Pozvánky na akce
  • Informace a výhodné nabídky

Dlaší články v blogu:

Jógou k posílené imunitě

Jógou k posílené imunitě

Jógové pozice jsou nejlepším způsobem jak svou imunitu posílit

Jak si dát si do těla bez činek a hrazdy a posilovny?

Jak si dát si do těla bez činek a hrazdy a posilovny?

Provozy posiloven a fitness center jsou již otevřené, ale stále s různými opatřeními.

Jste na homeoffice a trpíte bolestmi zad? Pár tipů jak si rychle a efektivně uvolnit záda.

Jste na homeoffice a trpíte bolestmi zad? Pár tipů jak si rychle a efektivně uvolnit záda.

Trápí Vás bolesti zad z Home Office? Přečtěte si našich pár rad, jak jim předejít a jak se...

TOPlist