Cvičení pro štíhlé boky

Vyzkoušejte naši novou rezervační aplikaci pro mobilní zařízení
Vyzkoušejte naši novou rezervační aplikaci pro mobilní zařízení

připojte se k zaregistrovaným
a odebírejte novinky
z klubu Delfín


Boky patří mezi problémové partie, především z důvodu sedavého způsobu života, který je trendem poslední doby. Díky tomu, že je obecně méně pohybu než dříve, tak se to odráží na ukládání tuku. Boky mohou bohužel nepěkně trčet z kalhot, což není příjemný pohled. Proto pojďme s tímto nešvarem něco dělat.

Pro zhubnutí boků je potřeba shodit tukové zásoby a zároveň u toho posilovat. Dobré je začít shazováním tukových zásob. K tomu vám pomůže úprava stravy a pitného režimu. Základem je pít méně sladké nápoje a jíst pravidelně menší porce. Pokud chcete sestavit přesný jídelníček a analýzu vašeho těla, můžete využít služeb naších výživových poradců. Důležité jsou také aerobní aktivity, mezi které patří běh, aerobik nebo stepper. Díky nim si prověříte celé tělo, zapojíte kardio systém a začnete pálit tuky. Vědci navíc prokázali, že není potřeba běhat dlouhé hodiny, ale je efektivnější se pustit do 20-ti minutového intervalového tréninku. V tomto případě ale platí, že je lepší dělat aktivitu která vás baví, než se přemáhat a po nějakém čase skončit.

Tím, že začnete s těmito aktivitami, nebudete shazovat jenom tuky na bocích, ale na celém těle. Boky je pak potřeba dotvarovat cíleným posilováním. Během toho se možná méně zadýcháte, ale zpotíte se více než dost. Budete procvičovat svaly, které jsou skryté pod tukovými zásobami, což povede k jejich vypracování a rychlejšímu spalování tuků. I když se zdá, že posílení boků může být složité oproti posilování nohou nebo rukou, neznamená to, že vám to ubírá z možností, jak boky posílit. Pro začátek můžete vyzkoušet úklony, které boky rozhýbou raz-dva. Dalším cvikem, který můžete přidat je otáčení horní části těla nebo unožování ve stoje nebo v leže.

Efektivním cvikem jsou výpady, které je v tomto případě dobré dělat do strany.
Vše jde ruku v ruce, takže je rozumné střídat aerobní cvičení, posilování a nějaký vhodný sport. Výsledky na sebe nechají dlouho čekat a vaše postava se začne pěkně tvarovat a tuky na vašich problémových partiích začnou mizet.

První návštěva Delfína je navíc zcela zdarma!

Zaujal Vás článek?

Zajímavé tipy a novinky Vám mohou chodit přímo na e-mail.

  • Tipy na hubnutí a cvičení
  • Pozvánky na akce
  • Informace a výhodné nabídky

Dlaší články v blogu:

Jógou k posílené imunitě

Jógou k posílené imunitě

Jógové pozice jsou nejlepším způsobem jak svou imunitu posílit

Jak si dát si do těla bez činek a hrazdy a posilovny?

Jak si dát si do těla bez činek a hrazdy a posilovny?

Provozy posiloven a fitness center jsou již otevřené, ale stále s různými opatřeními.

Jste na homeoffice a trpíte bolestmi zad? Pár tipů jak si rychle a efektivně uvolnit záda.

Jste na homeoffice a trpíte bolestmi zad? Pár tipů jak si rychle a efektivně uvolnit záda.

Trápí Vás bolesti zad z Home Office? Přečtěte si našich pár rad, jak jim předejít a jak se...

TOPlist