Hubnutí se spinningem

Vyzkoušejte naši novou rezervační aplikaci pro mobilní zařízení
Vyzkoušejte naši novou rezervační aplikaci pro mobilní zařízení

připojte se k zaregistrovaným
a odebírejte novinky
z klubu Delfín


Spinning je jeden z nejpopulárnějších aerobních sportů. Hlavní podstatou je pořádně točit nohama, což je odvozeno od anglického slova spin (rotace). Je to skupinové cvičení, kdy v jedné místnosti šlape na speciálním kole více lidí najednou. Během jízdy se mění frekvence jízdy, kterou pomáhá určovat hudba. Zátěž si každý účastní volí sám. Spinning je díky tomu dobrým pomocníkem při spalování tuku.

Spinning patří k nejúčinnějším kardiovaskulárním cvičením, což také příznivě působí na práci srdce a cév. Spinningem se posílí i různé svalové partie od rukou, trupu, nohou a také hýždí. Výhodou spinningu oproti běhu je, že se nezatěžuje kloubní aparát.

Jelikož se na spinningových kolech pracuje pouze s odporem brzdy a nikoli se setrvačností a hmotností těla, je šlapání trochu jiné než u klasické cyklistiky. Během jízdy nad sedlem by se hýždě neměly vychýlit z prodloužené osy a se zátěží se vyrovnávají hlavně nohy.

Při spinningu se hubne lépe než na klasickém kole. Rozdíl je hlavně v tempu, kdy na spinningu hecuje účastníky instruktor. Na kole ve volné přírodě většina lidí nejezdí naplno, takže efekt hubnutí takový není. Ten, kdo na spinningu maká a udrží tep v aerobním režimu, což je 65 až 85 procent maximální tepové frekvence, umožní organismu začít spalovat tuky. Pro spočítání maximální tepové frekvence je jednoduchý výpočet. Od čísla 220 se odečte věk. To, jestli se udržujete v aerobním pásmu, můžete zjistit, kromě sporttestrů, také talk testem. Pokud jste během spinningu schopni odpovídat normálně, máte v těle dostatek kyslíku, který je potřebný k pálení tuku. Za jednu hodinu je tak možné shodit až 700 kilojoulů. Když tedy dodržujete doporučený příjem 5000 kilojoulů, je to poměrně velká dávka, která vám pomůže zhubnout.

Během spinningu je důležité pořádně pít. Mějte připravený alespoň litr vody, abyste dostatečně zavodnili váš organismus. Nejlepší je čistá voda, protože minerály a vitamíny, které vám dodají iontové nápoje, budete potřebovat až po 2 až 3 hodinách sportování.

Pokud tedy chcete zhubnout během spinningu, není nic jednoduššího než vyrazit k nám do sportcentra Delfín, kde vaši lekci povede Pavel.

První návštěva Delfína je navíc zcela zdarma!

Zaujal Vás článek?

Zajímavé tipy a novinky Vám mohou chodit přímo na e-mail.

  • Tipy na hubnutí a cvičení
  • Pozvánky na akce
  • Informace a výhodné nabídky

Dlaší články v blogu:

Jógou k posílené imunitě

Jógou k posílené imunitě

Jógové pozice jsou nejlepším způsobem jak svou imunitu posílit

Jak si dát si do těla bez činek a hrazdy a posilovny?

Jak si dát si do těla bez činek a hrazdy a posilovny?

Provozy posiloven a fitness center jsou již otevřené, ale stále s různými opatřeními.

Jste na homeoffice a trpíte bolestmi zad? Pár tipů jak si rychle a efektivně uvolnit záda.

Jste na homeoffice a trpíte bolestmi zad? Pár tipů jak si rychle a efektivně uvolnit záda.

Trápí Vás bolesti zad z Home Office? Přečtěte si našich pár rad, jak jim předejít a jak se...

TOPlist