Jak si snadno přidat do života kardio trénink?

Vyzkoušejte naši novou rezervační aplikaci pro mobilní zařízení
Vyzkoušejte naši novou rezervační aplikaci pro mobilní zařízení

připojte se k zaregistrovaným
a odebírejte novinky
z klubu Delfín


Kardio trénink je klíčem ke štěstí. Jeho účinky můžete ještě vylepšit, pokud vsunete do svého života více aktivit, které mají kardiovaskulární efekt a nepovažují se za cvičení.

Cvičení je klíčem ke zdraví a štěstí. Jeho účinky můžete ještě vylepšit, pokud vsunete do svého života více aktivit, které mají kardiovaskulární efekt a nepovažují se za cvičení. Faktem totiž zůstává, že čím více se hýbete, tím nižší jsou rizika onemocnění a předčasné smrti.

Jak tedy snadno přidat kardio trénink do běžného života?

Aktivity v práci

Nebudeme mluvit jen o tom, že je třeba namísto výtahu využívat schody, ale také o tom, jak je využívat. Ano, i to může dělat zásadní rozdíl. Někteří mají totiž ve zvyku chodit po každém druhém schodu. Skutečně více kalorií spálíte, pokud místo jednoho schodu přejdete dva najednou. V celkovém objemu spalování kalorií je však chůze po jednom schodu více efektivní.

Pokud se máte s někým setkat, zkuste si sjednat procházku. Pracovní procházky měl rád i Steve Jobs, který znal jejich výhody. Kromě toho, že spálíte více energie, posilněte nimi i vztahy, zlepšíte zdraví, podpoříte kreativitu a vyčistíte si mysl.

Vždy, když vám někdo zavolá a sedíte v kanceláři, postavte se a telefonujte vestoje. Když zavěsíte, můžete udělat pár dřepů nebo kliků předtím, než si opět sednete. Možná se nejprve budou Vaši kolegové divit, ale po čase se jistě přidají a ještě Vám budou děkovat.

Rovněž nezapomeňte hodně pít. Kromě toho, že se vyhnete dehydrataci a podpoříte svou výkonnost, budete nuceni i častěji absolvovat cestu na toaletu. Pokud můžete, nechoďte do té nejbližší.

Aktivity o víkendu

O víkendu můžete dělat mnoho aktivit, při kterých se odreagujete po pracovním týdnu a spálíte kalorie, aniž jste byste to brali jako trénink. Co takhle tanec? Jen 30 minut dokáže spálit i více než 200 kalorií.

S partnerem také můžete jít na aktivní rande, ať už si zasportovat, vyšlápnout si turistickou trasu nebo jen drobnou procházku. Pomůže i procházení po obchodě, ale ujistěte se, že do potravin chodíte sytí, aby vás to nelákalo koupit něco, čím Vaší snahu zmaří.

Ostatní aktivity

Pokud někde na něco čekáte, ať už na autobusový spoj nebo vlakový, neseďte jen tak na lavičce. Stání je lepší, ale procházky kolem stanice jsou ještě lepší, dokonce Vám rychleji uběhne samotné čekání.

Pokud někam musíte jet autem, neparkujte ho co nejblíže cílové budově, ale někam dál abyste se více prošli. Celkově byste měli využívání auta omezit, chůze či kolo jsou mnohem lepšími alternativami.

Domácí práce zpříjemní Váš domov, a dokonce mají pozitivní vliv na vaše mentální i fyzické zdraví. Samozřejmě, jsou i dobrou cestou ke spalování kalorií. Jen takové vysávání spálí 75 kalorií za pouhou půlhodinu. Muži mohou umýt auto, spálí tím za stejný čas dokonce dvakrát tolik energie.

Kardio trénink lze velice hezky spojit i s HIIT tréninkem. Pokud toto cvičení neznáte, zajděte k nám. Naši osobní trenéři Vám poradí se správným prováděním jednotlivých cviků, a dohlédnou na plnění Vašich osobních cílů. První návštěva Sportcentra Delfín je navíc zdarma.

Zaujal Vás článek?

Zajímavé tipy a novinky Vám mohou chodit přímo na e-mail.

  • Tipy na hubnutí a cvičení
  • Pozvánky na akce
  • Informace a výhodné nabídky

Dlaší články v blogu:

Jógou k posílené imunitě

Jógou k posílené imunitě

Jógové pozice jsou nejlepším způsobem jak svou imunitu posílit

Jak si dát si do těla bez činek a hrazdy a posilovny?

Jak si dát si do těla bez činek a hrazdy a posilovny?

Provozy posiloven a fitness center jsou již otevřené, ale stále s různými opatřeními.

Jste na homeoffice a trpíte bolestmi zad? Pár tipů jak si rychle a efektivně uvolnit záda.

Jste na homeoffice a trpíte bolestmi zad? Pár tipů jak si rychle a efektivně uvolnit záda.

Trápí Vás bolesti zad z Home Office? Přečtěte si našich pár rad, jak jim předejít a jak se...

TOPlist