KAM SI JÍT ZABĚHAT V BUDĚJICÍCH?

Vyzkoušejte naši novou rezervační aplikaci pro mobilní zařízení
Vyzkoušejte naši novou rezervační aplikaci pro mobilní zařízení

připojte se k zaregistrovaným
a odebírejte novinky
z klubu Delfín


Vzduch už pomalu voní jarem a láká nás ven. Vidíte kolik lidí kolem vás začalo běhat a chcete to také vyzkoušet? Pojďte se s námi proběhnout, vybrali jsme pro Vás několik tipů na trasy v Českých Budějovicích, kde si venkovní běh skutečně užijete. A jestli zrovna prší nebo je moc horko, tak se jednoduše můžete proběhnout u nás.

 

 

Ovál na Sokoláku

Co třeba zkusit malou básničku:

 "Kdo rád běhá dokola, jako křeček v kleci,

ten jde běhat na ovál, prošoupat si kecky." 

 

Ovál má své výhody, protože si můžete dobře rozvrhnout trénink, obzvláště ten intervalový je na běžeckém oválu ideální. Podmínky máte po celou dobu tréninku konstantní, proto je to ideální místo k porovnávání výkonů a profesionálnímu tréninku. Ale zábava to rozhodně není.

 

Kolem Malše ke Špačkům

Proběhnout se kolem Malše je jedna z nejhezčích tras. Jestli jste ji ještě nevyzkoušeli, tak to musíte velmi rychle napravit. Je to prostě a jednoduše nejlepší místo, kde si nepozorovaně běhat. Pravý břeh Malše od Maláku ke Špačkům a přes brod až do Vidova zaručuje dostatek cestiček, zákoutí, kde nebudete běžet v davu a užijete si krásné přírody. Občas budete přelézat přes padlé kmeny, vyhýbat se blátu, nepozorovaně makat i nepozorovaně odpočívat.

 

Vrbenské rybníky

Trénink kolem „Vrbeňáků“ je opět tím nejlepším co můžete najít a to nejen pro ornitology. Při svém běhu mezi rybníky můžete pozorovat kachny, labutě, husy a volavky. Když byste už nemohli, předstírejte zájem o některou z informačních tabulí naučné stezky. Areál je lehce dosažitelný ze sídliště Máj i Vltava. Jen nezapomeňte zůstat raději na cestičkách, přeci jen mimo je dost mokro.

 

Stromovka  

Ve stromovce jsou cestičky, lavičky, stromy, děti a maminky s kočárkami. Dobrá volba, když hledáte rovinku a chcete jít v centru do přírody a nevíc tam lehce nejdete i nějakého sparingpartnera pro trénink, kterých tam je opravdu dostatek. Také je poblíž Kaufland, takže když si zapomenete pití, dá se to lehce vyřešit.

 

Na Hlubokou

Od lávky přes Vltavu na Pražském předměstí k mostu přes Vltavu na Hluboké je to po pravém břehu přesně 8 km. Povrch je pěkně upravený, takže zvrtnutí kotníku o kořen tu nehrozí. Pravý břeh také není celý asfaltový, takže proplétat se mezi bruslaři nebudete muset - na rozdíl od toho levého břehu. Pusťte si do uší oblíbenu hudbu a rozběhněte se k zámku jako králové.

 

Branišovský les

Pokud se nebojíte duchů padlých vojáků a tajemných míst, můžete prozkoumat cestičky v branišovském lese. Obzvlášť pokud bydlíte na Máji. Do lesa to máte, co by teniskou dohodil. Listnaté lesy mají své kouzlo hlavně na podzim, kdy vás za váš výkon odmění zlatou sprchou.  

 

V centru

Máte rádi společnost lidí, k tomu nové tenisky, módní bundu a chcete ukázat i ostatním, že pravidelně běháte? Pak je na čase to ukázat a jít si zaběhat do centra, kolem slepého ramene Malše, na náměstí a dál… Až poběžíte kolem svých kamarádů sedících v nějaké kavárně, narovnejte se a dejte si záležet na své stylu :-)

 

V každém případě je úplně jedno kde běháte, hlavní je, že to děláte s chutí a radostí! A jestli vás nebaví běhat samotné, tak se přidejte k nám a zaběháte si v kolektivu, který vás bude motivovat. I letos pro vás totiž na léto připravujeme „výběh s Delfínem“. Sledujte tedy pravidelně náš web a dozvíte se více.

 

Běhejte s radostí!

 

Váš Delfín tým

P.s.: První hodina cvičení v Delfínu je zcela zdarma!

Zaujal Vás článek?

Zajímavé tipy a novinky Vám mohou chodit přímo na e-mail.

  • Tipy na hubnutí a cvičení
  • Pozvánky na akce
  • Informace a výhodné nabídky

Dlaší články v blogu:

Jógou k posílené imunitě

Jógou k posílené imunitě

Jógové pozice jsou nejlepším způsobem jak svou imunitu posílit

Jak si dát si do těla bez činek a hrazdy a posilovny?

Jak si dát si do těla bez činek a hrazdy a posilovny?

Provozy posiloven a fitness center jsou již otevřené, ale stále s různými opatřeními.

Jste na homeoffice a trpíte bolestmi zad? Pár tipů jak si rychle a efektivně uvolnit záda.

Jste na homeoffice a trpíte bolestmi zad? Pár tipů jak si rychle a efektivně uvolnit záda.

Trápí Vás bolesti zad z Home Office? Přečtěte si našich pár rad, jak jim předejít a jak se...

TOPlist