Kinesis® - důvod proč začít cvičit právě ve Sportcentru Delfín!

Vyzkoušejte naši novou rezervační aplikaci pro mobilní zařízení
Vyzkoušejte naši novou rezervační aplikaci pro mobilní zařízení

připojte se k zaregistrovaným
a odebírejte novinky
z klubu Delfín


To, že je některé fitness centrum jedinečné, slyšíte určitě od každého z prodejců. Ale je skutečně jen několik fitness center v České republice, které se mohou pyšnit Kinesis® posilovací stěnou a Sportcentrum Delfín je jedním z nich!

Chtěla bych Vám ji dnes trochu přiblížit, ne jen proto, že je jedinečná, ale především protože nedám na ní sama dopustit a doporučila bych ji snad úplně všem, kteří se cvičením začínají, pokročilým, i cvičícím matadorům.

Kinesis® je elegantní sada kabelů a kladkových systémů, které vzhledem jejich univerzálnosti umožňují jemné soustředění cvičebních programů, a může změnit intenzitu pouhým zvýšením své vzdálenosti od kladek, aniž by byla přidána váha na kladkách. Tím je zde umožněno cvičit ve stovkách různých stupňů intenzity. Jedinečné, zajímavé a to proč bych cvičení na Kinesis® doporučila nejen jako osobní trenér, ale především jako fyzioterapeut je volný pohyb, který Kinesis® umožňuje. Prostý ničím neomezovaný volný pohyb. U Kinesis® na rozdíl od tradičních posilovacích strojů nejsou žádné lavičky, na kterých musíte sedět, ale je možnost přidat pohyb jak horní tak spodní části těla, cvičení je tak náročnější i při malé zátěži na kladkách, jak vzhledem k svalové síle tak i vytrvalosti. Dochází zde ke zlepšení komplexní svalové síly, vytrvalosti, přírůstku svalové hmoty i bez tradičního silového tréninku. Možnost nastavení nižší váhy, větší množství opakování a zakomponování do kruhového tréninku umožňuje dostat tělo i do kardio rytmu a tím dochází i ke spalování.

Ohromné plus pro Kinesis® přináší fakt, že stěna sama o sobě klade důraz na rovnováhu a stabilitu. Kinesis® stroje umožňují pohyb o 360° a ne jen v jednom směru jako u běžných posilovacích strojů. Kinesis® tedy procvičuje svalové skupiny komplexně a neklade důraz pouze izolovaně na jednu svalovou skupinu. Prostor, který kolem Kinesis® máme, nám přináší i možnost ke každému cviku přidat nestabilní plochy jako například bosu. 

Kinesis® stěna se dá využít jako perfektní prevence a kompenzace přetížení svalových skupin u jednostranných sportů jako je například tenis, golf, bowling ale i házená, fotbal a jiné sporty využívající především jednu stranu těla. Nácvik švihů a provedení pohybu nedominantní stranou těla umožňuje zatížení nevyužívané strany a tím uvolnění přetížených oblastí těla na straně dominantní. Při kompenzaci je i důležité protažení, které opět Kinesis® při správném využití umožňuje.

Nezapomeňte, že ve Sportcentru Delfín je pro každého první návštěva zdarma, takže se přijďte přesvědčit sami. Budu se na Vás těšit!

S pozdravem,


Mgr. Kateřina Winklerová

osobní trenér | fyzioterapeut

 

SPORTCENTRUM DELFÍN

Boženy Němcové 54, 370 87 České Budějovice

www.delfin.cz | facebook.com/SportcentrumDelfin

 

Zaujal Vás článek?

Zajímavé tipy a novinky Vám mohou chodit přímo na e-mail.

  • Tipy na hubnutí a cvičení
  • Pozvánky na akce
  • Informace a výhodné nabídky

Dlaší články v blogu:

Jógou k posílené imunitě

Jógou k posílené imunitě

Jógové pozice jsou nejlepším způsobem jak svou imunitu posílit

Jak si dát si do těla bez činek a hrazdy a posilovny?

Jak si dát si do těla bez činek a hrazdy a posilovny?

Provozy posiloven a fitness center jsou již otevřené, ale stále s různými opatřeními.

Jste na homeoffice a trpíte bolestmi zad? Pár tipů jak si rychle a efektivně uvolnit záda.

Jste na homeoffice a trpíte bolestmi zad? Pár tipů jak si rychle a efektivně uvolnit záda.

Trápí Vás bolesti zad z Home Office? Přečtěte si našich pár rad, jak jim předejít a jak se...

TOPlist