Kruhový trénink pro ženy

Vyzkoušejte naši novou rezervační aplikaci pro mobilní zařízení
Vyzkoušejte naši novou rezervační aplikaci pro mobilní zařízení

připojte se k zaregistrovaným
a odebírejte novinky
z klubu Delfín


Už vás nebaví zajetá klasika, při které cvičíte pořád to samé? Řešením pro vás může být kruhový trénink, který je příjemným zpestřením. Je to ideální forma cvičení, pro všechny, co chtějí udělat něco pro své tělo. Zároveň je možné zrychlit bazální metabolismus, díky čemuž budete pálit tuky, i když už nebudete cvičit.

Jak probíhá kruhový trénink
Kruhový trénink je intervalové cvičení při vysoké intenzitě. Procvičí se při něm celé tělo na různém počtu stanovišť. Na těchto stanovištích je interval 30 sekund, po kterém následuje 10 sekundová pauza. Je to výborný způsob, jak získat pro své svaly sílu a vytrvalost. Kruhový trénink zároveň podporuje spalování tuků.

Kruhový trénink lze rozdělit do několika částí: zahřátí, aerobní cvičení, posilování a závěrečné protažení. Zahřátí probíhá tak, že se účastníkům zvýší tepová frekvence, zrychlí se dech a tělo se zahřeje. Během aerobních cvičení se udržuje tepová frekvence, během této fáze tělo primárně pálí tuky a nenabírají se svaly. K nabírání svalů slouží část posilovací, kdy jsou procvičovány svaly s větším odporem, než jsou normálně zvyklé. Poslední fází je strečink, který pomáhá zachovat ohebnější klouby a zvyšuje rozsah pohybu. Protahování zároveň zvyšuje efektivnost silového cvičení, zlepšuje rovnováhu a zajišťuje zdravější záda.

Během tréninku můžete očekávat, že boudou využívané některé pomůcky. Mezi ně patří expander, bosu nebo aquahit. Expander je guma s rukojetí na obou koncích a slouží k posilování horních i dolních končetin. Bosu je balanční podložka, která je vhodná pro aerobní a balanční cviky. Je složena z kopulovité části, vypadající jako část gymnastického míče a tvrdé plochy. Bosu je možné používat z obou stran a má různé využití. Aquahit je posilovací vak s vodou, který může vážit až 20 kilo. Je možné ho použít místo činky na záda nebo jako podložku, kdy celý cvik stíží, kvůli válcovitému tvaru.

Chcete si kruhový trénink vyzkoušet? Přijďte si k nám zacvičit. Tomáš a Lucka se na vás budou těšit na jejich sálových hodinách kruhových tréninku.

První návštěva Delfína je navíc zcela zdarma!

Zaujal Vás článek?

Zajímavé tipy a novinky Vám mohou chodit přímo na e-mail.

  • Tipy na hubnutí a cvičení
  • Pozvánky na akce
  • Informace a výhodné nabídky

Dlaší články v blogu:

Jógou k posílené imunitě

Jógou k posílené imunitě

Jógové pozice jsou nejlepším způsobem jak svou imunitu posílit

Jak si dát si do těla bez činek a hrazdy a posilovny?

Jak si dát si do těla bez činek a hrazdy a posilovny?

Provozy posiloven a fitness center jsou již otevřené, ale stále s různými opatřeními.

Jste na homeoffice a trpíte bolestmi zad? Pár tipů jak si rychle a efektivně uvolnit záda.

Jste na homeoffice a trpíte bolestmi zad? Pár tipů jak si rychle a efektivně uvolnit záda.

Trápí Vás bolesti zad z Home Office? Přečtěte si našich pár rad, jak jim předejít a jak se...

TOPlist