Proč začít s alpinningem?

Vyzkoušejte naši novou rezervační aplikaci pro mobilní zařízení
Vyzkoušejte naši novou rezervační aplikaci pro mobilní zařízení

připojte se k zaregistrovaným
a odebírejte novinky
z klubu Delfín


Alpinning je velmi populární skupinové cvičení na speciálně vyvinutých strojích. Jedná se o zábavnou alternativu venkovních sportů jako je běh nebo chůze.

Výhodou alpinningu je, že ho můžete provozovat za každého počasí a nahradit tak třeba vynechaný běžecký trénink kvůli špatnému počasí. Alpinning se provozuje na speciálním přístroji zvaném "alpitrack". Zkusíte si chůzi s různým sklonem, rychlostí a přetížením. Stroj si každý může nastavit podle svých možností, je proto vhodný pro všechny věkové kategorie a lze ho přizpůsobit různým úrovním fyzické zdatnosti.

Hlavní myšlenkou alpinningu je přirozenost pohybu. Vychází z nám nejpřirozenější pohybové aktivity a to je chůze. V dnešní době jen málokdo z nás skutečně splní doporučený počet kroků na den, což je asi 10 000. Často se stane, že neujdeme ani 2 000 kroků. To je mnohem méně, než kolik potřebujeme, aby naše tělo dobře fungovalo. Při alpinningu posílíte svaly celého těla, které zabezpečují správné držení těla a dobrou koordinaci pohybu. Důležité je také cvičit v optimální tepové frekvenci. Trenažér alpitrack je vybaven snímačem srdeční frekvence, který vám pomáhá hlídat, že cvičíte při správné intenzitě.

Hodiny alpinningu jsou rozdělené na úvod (zahřátí, dechová cvičení, protažení), hlavní část (svižnější chůze, silová cvičení, střídání intenzity) a závěr (uvolnění, dechová cvičení, protahování). Po správné lekci alpinningu byste se měli cítit příjemně unaveni, ne však totálně vyčerpaní.

Chcete si alpinning vyzkoušet? Přijďte si zacvičit pod dohledem našich zkušených instruktorů. První návštěva Delfína je navíc zdarma!

Pokud vás alpinning baví a chcete občas trénink obměnit, vyzkoušejte podobné sporty jako je například spinning. Spinning jsou skupinové hodiny jízdy na rotopedu a posiluje především svaly dolních končetin. Také spinning si můžete vyzkoušet u nás ve fitness centru Delfín. Pro alpinning, spinning a mnoho dalších typů cvičení si prohlédněte rozvrh lekcí.

 

Zaujal Vás článek?

Zajímavé tipy a novinky Vám mohou chodit přímo na e-mail.

  • Tipy na hubnutí a cvičení
  • Pozvánky na akce
  • Informace a výhodné nabídky

Dlaší články v blogu:

Jógou k posílené imunitě

Jógou k posílené imunitě

Jógové pozice jsou nejlepším způsobem jak svou imunitu posílit

Jak si dát si do těla bez činek a hrazdy a posilovny?

Jak si dát si do těla bez činek a hrazdy a posilovny?

Provozy posiloven a fitness center jsou již otevřené, ale stále s různými opatřeními.

Jste na homeoffice a trpíte bolestmi zad? Pár tipů jak si rychle a efektivně uvolnit záda.

Jste na homeoffice a trpíte bolestmi zad? Pár tipů jak si rychle a efektivně uvolnit záda.

Trápí Vás bolesti zad z Home Office? Přečtěte si našich pár rad, jak jim předejít a jak se...

TOPlist