Cvičení pro krásný zadek - 2. část

Vyzkoušejte naši novou rezervační aplikaci pro mobilní zařízení
Vyzkoušejte naši novou rezervační aplikaci pro mobilní zařízení

připojte se k zaregistrovaným
a odebírejte novinky
z klubu Delfín


V prvním díle našeho seriálu o cvičení, které je vhodné pro tvarování Vašeho pozadí jsme si povídali o základní technice dřepů. Tímto článkem se v tréninku posuneme o kousek dál a zaměříme se na další oblíbenou techniku, a to VÝPADY.

 

 

 

Výpady můžete cvičit opět několika možnými způsoby, jejichž kombinací dostanete dokonalé cviky na zadek a stehna. Mezi základní rozdělení výpadů můžeme počítat cvičení se zátěží a bez zátěže. Kdy cvičení bez zátěže je vhodné pro úplné začátečníky, kteří se na něm mohou naučit správné postavení těla a základní rovnováhu.

Naopak cvičení se zátěží je určeno pro pokročilejší cvičence, kteří chtějí dostat ze svého tréninku maximum. Zátěží vyvinete vyšší tlak na své nohy a cvičení je pak mnohem účinnější například v boji s celulitidou. Výpady jsou jednoduše nezbytné cviky proto, abyste svůj zadeček nejen vytvarovali a nadzvedli, ale také zpevnili.

Základní technika

Postavte se zpříma, zpevněte svá záda a bříško. Špičky chodidel byste měli neustále směřovat dopředu a postavení těla držet tak, abyste jste se nevychylovaly ze své osy. Výpady poté volte podle toho, jakou partii chcete posilovat. Důležité je ovšem vždy jít tak hluboko, jak jen Vám vaše tělo a správná technika dovolí. Do zátěžové pozice se dostávejte s nádechem a zpět do původního postavění zase s výdechem.

Nyní se pojďme podívat jak výpady správně provádět, a které partie s nimi procvičíte.

Výpady vpřed

Výpady vpřed

Klasický výpad je technika, se kterou by měl začínat opravdu každý. Tento druh cvičení je vhodný především pro zpevnění přední a zadní strany stehen.

Výpady vzad

Výpady vzad

Tento druh výpadů vychází opět ze základní techniky, kdy se cvičí stejným stylem jako výpady dopředu, jen kromě toho abyste vykročili zpět, zakročíte dozadu. Cvik je tak efektivní nejen na zpevnění přední a zadní strany stehen, ale i na pozvednutí zadečku.

Výpady do strany

Výpady do strany

Během výpadů do boků kupodivu cvičíte tak, že nevykračujete vpřed ani vzad, nýbrž do stran. Tento pohyb tak má pozitivní vliv na tvarování boční části Vašeho pozadí a stehen. Jeho největším přínosem je redukce „pneumatiky“, která ráda vzniká kolem pasu a mnoho lidí s ní má problémy. Intenzivním cvičením, také Váš zadek získá dokonalejší a vyřezaní tvar.

Kmity ve výpadu

Kmity ve výpadu

Stejně jako u dřepů, i u výpadů můžete přidávat na intenzitě tréninku tím, že v krajní pozici výpadu zůstanete a budete kmitat přibližně 5 centimetrů nahoru a dolu. Kmity působí příznivě na hýžďové svaly, které opět zpevníte a dodáte jim dokonalý tvar.

A protože každou technikou dřepů zapojujete jiné části zadečku a stehen, je nutné cvičení kombinovat tak, abyste posilovali všechny svaly. Kombinujte tedy jednotlivé cviky a počet sérií, opakování a zátěž volte podle svých schopností a fyzické kondice. Případně se poraďte se svým osobním trenérem. Nezapomeňte, že první hodina v Delfínu je zdarma.

První část série "Cvičení pro krásný zadek" naleznete zde

rezervace

Zaujal Vás článek?

Zajímavé tipy a novinky Vám mohou chodit přímo na e-mail.

  • Tipy na hubnutí a cvičení
  • Pozvánky na akce
  • Informace a výhodné nabídky

Dlaší články v blogu:

Jógou k posílené imunitě

Jógou k posílené imunitě

Jógové pozice jsou nejlepším způsobem jak svou imunitu posílit

Jak si dát si do těla bez činek a hrazdy a posilovny?

Jak si dát si do těla bez činek a hrazdy a posilovny?

Provozy posiloven a fitness center jsou již otevřené, ale stále s různými opatřeními.

Jste na homeoffice a trpíte bolestmi zad? Pár tipů jak si rychle a efektivně uvolnit záda.

Jste na homeoffice a trpíte bolestmi zad? Pár tipů jak si rychle a efektivně uvolnit záda.

Trápí Vás bolesti zad z Home Office? Přečtěte si našich pár rad, jak jim předejít a jak se...

TOPlist