Cvik na břicho, které by měla zkusit každá žena

Vyzkoušejte naši novou rezervační aplikaci pro mobilní zařízení
Vyzkoušejte naši novou rezervační aplikaci pro mobilní zařízení

připojte se k zaregistrovaným
a odebírejte novinky
z klubu Delfín


Nemusíte se věnovat gymnastice, ale můžete se v této atraktivní disciplíně inspirovat pro vybudování plochého a silného bříška. Představujeme vám málo využívaný cvik, kterým perfektně procvičíte všechny břišní svaly.

Tímto skvělým posilovačem břicha je tzv. L-sed. Ve sportu i ve světě fitness je známý jako jeden z nejtěžších cviků zaměřených na břicho. Nemusíte se bát, tato variace je vhodná i pro běžné cvičení a s trochou trpělivosti a úprav ji mohou zvládnout i začátečníci.

Tradiční varianta spočívá v tom, že celé tělo držíte nad zemí nataženýma rukama tak, že jsou dolní končetiny v přednožené poloze a v kyčlích svírají 90-stupňový úhel. Již ta představa jasně hovoří o tom, že jde o náročný cvik vhodný pro pokročilé cvičence, kteří musí vyvinout dostatečnou sílu v rukách a středu těla a zároveň být dostatečně pružní.

Naše alternativa bude podobná s tím rozdílem, že se patami nohou budete dotýkat podložky. Posaďte se na podložku, natáhněte nohy před sebe, dejte si je k sobě. Ruce umístěte hned vedle kyčlí na podložku dlaněmi, přičemž prsty ukazují vpřed. Následně vydechněte a zvedněte se pevným zatlačením rukou do země. Zvedněte zadek, paty nechte v kontaktu s podlahou a vydržte 10 sekund. Položte se dolů, opakujte to ještě 2-3 krát a pak si dejte pauzu na 30 až 60 sekund.

Stále se vám zdá tato alternativa těžká? Dá se ještě o něco zjednodušit tak, že si sednete mezi dvě vyvýšené plochy, na které položíte ruce. Díky většímu úhlu mezi nohama a trupem je cvik lehčí.

A když se postupně propracujete až k tradičnímu provádění L-sedu, tak tu máte stále prostor pro zlepšení své výkonnosti. Namísto 10 sekund budete v pozici déle a déle, potenciálně až 30 sekund, což už je skvělý výkon. Když už se vám to bude zdát snadné, udělejte si super-série s tradiční deskou. L-sedu se věnujte například 10 sekund a následně přejděte rovnou na desku.

Leh-sed se dá i zkomplikovat, ale to už je opravdu pro fajnšmekry. Abyste se nenudili u tradiční gymnastické a náročné podoby, ke které se časem můžete dopracovat, resp. ke které byste se měli chtít postupně dopracovat. V takovém případě provádíte všechno tak, jak jsme psali výše - zvednete se od podložky, paty jsou v kontaktu se zemí, ale nohy posuňte trochu dozadu, aby byl úhel mezi nohama a trupem menší než 90 stupňů. Hlava nebude nad bedry, ale skoro nad koleny.

Jde jen o jeden cvik, ale pokud chcete cvičit doma a máte málo času, je na budování plochého bříška opravdu tím nejefektivnějším. Mnohem lepší je však procvičování celého těla a to kontinuálně. Než se cviky naučíte správně provádět, je lepší chodit na kurz společně s kamarádkou. Bude vás to bavit o to víc, protože na to nebudete sama.
Výkony ostatních žen a cvičenců v kurzu vás navíc budou "hecovat" k ještě lepším výkonům. Ploché bříško tak v plavkách ukážete ještě dříve než při domácím cvičení. V našem fitness centru v Českých Budějovicích si navíc můžete svou první návštěvu kurzu užít zcela zdarma.

Zaujal Vás článek?

Zajímavé tipy a novinky Vám mohou chodit přímo na e-mail.

  • Tipy na hubnutí a cvičení
  • Pozvánky na akce
  • Informace a výhodné nabídky

Dlaší články v blogu:

Jógou k posílené imunitě

Jógou k posílené imunitě

Jógové pozice jsou nejlepším způsobem jak svou imunitu posílit

Jak si dát si do těla bez činek a hrazdy a posilovny?

Jak si dát si do těla bez činek a hrazdy a posilovny?

Provozy posiloven a fitness center jsou již otevřené, ale stále s různými opatřeními.

Jste na homeoffice a trpíte bolestmi zad? Pár tipů jak si rychle a efektivně uvolnit záda.

Jste na homeoffice a trpíte bolestmi zad? Pár tipů jak si rychle a efektivně uvolnit záda.

Trápí Vás bolesti zad z Home Office? Přečtěte si našich pár rad, jak jim předejít a jak se...

TOPlist