Jakými cviky si můžete vypracovat pěkné břicho?

Vyzkoušejte naši novou rezervační aplikaci pro mobilní zařízení
Vyzkoušejte naši novou rezervační aplikaci pro mobilní zařízení

připojte se k zaregistrovaným
a odebírejte novinky
z klubu Delfín


Jednoduché cviky na břicho, se kterými zvládnete i následky vánočních svátků.

V povánočním období jsou nejčastěji lidé posedlí změnou své tělesné stránky, zajímají se o spalování tuků a vyrýsování břicha. Proto Vám nyní přinášíme efektivní cviky, kterými si můžete vybudovat pěkné břišní svalstvo.

Na světě je mnoho cviků na břicho. Stimulujete ho však i nepřímo jinými cviky, jako jsou dřepy, kliky či shyby. Pokud však chcete vybírat ze specializovaných cviků, vyzkoušejte těchto pět nejúčinnějších:

1. Zkracovačky

Ani ne klasické lehy-sedy, ale spíše zkracovačky Vám pomohou efektivně procvičit břišní svaly. Během tohoto cviku riskujete problémy s bederkou a neprocvičíte tak svalstvo, které chcete. Při zkracovačkách lépe břicho izolujete, a když je děláte korektně a dýcháte při nich správně, dosáhnete mnohem snadněji kontrakce. Existují mnohé variace tohoto cviku, přičemž mezi ty nejlepší se řadí i tzv. cyklistické zkracovačky, kterými procvičíte břicho komplexněji - zatěžují o něco více i šikmé svalstvo. Celkově však zkracovačky stimulují horní část břicha.

2. Zvedání nohou

I tzv. zvedání nohou, které pro změnu více stimuluje spodní část břišního svalstva, má několik variací. Můžete je dělat vleže, na lavičce, s nataženýma nohama, pokrčenýma nohama ... Podle jedné studie jsou však nejefektivnější ty, které děláte ve visu na hrazdě.

3. Sklapovačky

Sklapovačky jsou cvikem, který velmi dobře stimuluje horní i dolní oblast břicha. Měly by se stát součástí každého tréninku u pokročilých cvičenců a mohou nahradit předešlé dvě skupiny, pokud se cvičenci snaží obměňovat trénink po určité době a dodat si pestrost v tréninku. Můžete vyzkoušet i klasické sklapovačky, doplněné pohybem nohou.

4. Vytáčení

Velmi efektivní procvičí šikmé břišní svalstvo cviky, při kterých dochází k vytočení trupu. Je třeba si však dát pozor na dvě věci - na zranění a na to, abyste to s rozvojem tohoto svalstva nepřehnali. Opticky Vám totiž rozšíří pas. Začátečníci se těmito cviky ani nemusí zabývat. Optimálním cvikem v této kategorii jsou tzv. metronomy, nejsou však nezbytné.

5. Statické cviky

Tyto cviky stimulují Vaše břišní svaly trochu jinak a dodají pestrosti i Vašemu tréninku. Možná nejsou tak atraktivní, jako cviky s počtem opakování, jsou efektivní. První z těchto cviků je prkno (plank), kdy se v dané pozici snažíte vydržet několik sekund, optimálně 30-60 sekund. Druhým cvikem na ploché břicho je boční prkno (side plank), které funguje na stejném principu, jen je více zaměřeno na šikmé břišní svalstvo.

Na závěr nesmíme zapomenout na to, že břišní svaly má každý a můžete je mít i nejkrásnější na světě, ale pokud se nezbavíte přebytečného tuku, tak je neuvidíte. Důležité je i stravování a aerobní aktivity. Naši osobní trenéři Vám pomohou s nastavením jídelníčku, správností provádění jednotlivých cviků i výběrem vhodného tréninku. První návštěva našeho fitness v Českých Budějovicích je navíc zdarma.

Zaujal Vás článek?

Zajímavé tipy a novinky Vám mohou chodit přímo na e-mail.

  • Tipy na hubnutí a cvičení
  • Pozvánky na akce
  • Informace a výhodné nabídky

Dlaší články v blogu:

Jógou k posílené imunitě

Jógou k posílené imunitě

Jógové pozice jsou nejlepším způsobem jak svou imunitu posílit

Jak si dát si do těla bez činek a hrazdy a posilovny?

Jak si dát si do těla bez činek a hrazdy a posilovny?

Provozy posiloven a fitness center jsou již otevřené, ale stále s různými opatřeními.

Jste na homeoffice a trpíte bolestmi zad? Pár tipů jak si rychle a efektivně uvolnit záda.

Jste na homeoffice a trpíte bolestmi zad? Pár tipů jak si rychle a efektivně uvolnit záda.

Trápí Vás bolesti zad z Home Office? Přečtěte si našich pár rad, jak jim předejít a jak se...

TOPlist