Squash není jen pinkání o zeď

Vyzkoušejte naši novou rezervační aplikaci pro mobilní zařízení
Vyzkoušejte naši novou rezervační aplikaci pro mobilní zařízení

připojte se k zaregistrovaným
a odebírejte novinky
z klubu Delfín


Dobře, technicky vzato možná je, ale zároveň se jedná o fyzicky náročný sport, který posiluje nejen svaly, ale také kardiovaskulární systém.

Vyzkoušejte squash, abyste měli srdce jako zvon a smysly jako rytíř Jedi. V čem dalším vám squash pomůže a proč se hecnout a jít do toho?

 

Když si budete chtít zahrát squash v Českých Budějovicích, zajděte k nám do Delfína. Pojďme se podívat na to, proč se hecnout a squash zkusit.

  

Litry potu a srdce jako zvon

Někomu možná přijde uzavřená hrací plocha moc malá a věří, že na míčky jen tak bez námahy dosáhne, ale to je trochu naivní představa. Squash je především běhání, skákání, natahování se a hlavně pěkná dřina. Při hře jsou zapojeny svaly horní i dolní části těla a spaluje se mnoho kalorií. Dýchací a oběhová soustava pracuje na maximum a s pravidelnými tréninky sílí, což je obrovský přínos pro zdraví celého organismu.

 

Smysly jako Jedi

Kromě srdce a plic dochází také k tréninku koordinace očí a těla. Je třeba neustále držet pozornost na míček a být připraven ke správnému úderu v pravou chvíli. S dlouhodobým hraním tak přichází zlepšení ohebnosti a zrychlení reflexů a vy si můžete připadat jako mýtičtí rytíři Jedi ze světa Star Wars.

 

Kamarádi a známí

Squash ale není jen o příznivých účincích na tělo. Pokud máte radši týmovější sporty a nevyhovuje vám individuální cvičení jako je jóga, pilates a další, je squash určitě pro Vás. Se svým soupeřem si užijete spoustu zábavy a je zde velká možnost nalezení pohodového přátelství i mimo squashový kurt.

 

Jak se squash ve stručnosti hraje?

Před pár lety  zaznamenala hra obrovský boom a platilo, že ten, kdo squash nehraje, jako by nebyl. K tomu možná přispěla i pravidla tohoto sportu, která jsou poměrně jednoduchá a podobná populárnímu tenisu.

Squash hrají dva hráči, kteří se snaží ve výměně uhrát body, které tvoří jednotlivé hry - sety. Stejně jako v tenisu body získává hráč, který výměnu vyhraje. V další výměně se vítěz té předchozí stává podávajícím.

K získání setu je třeba jako první dosáhnout jedenácti bodů. Výjimkou je situace, kdy je stav 10:10, pak je třeba k získání hry soupeře porazit o dva body.

Přestože jsou základní principy hry velice jednoduché, upraveny jsou i další aspekty hry jako například správné podávání, správné returny, ale především správné dodržování bezpečnosti dvou vedle sebe se pohybujících hráčů. Proto je doporučeno alespoň první lekci absolvovat s trenérem.

 

Jak už jste asi vyvodili z pravidel, hraní squashe vyžaduje být v neustálém pohybu, což vede k mnoha pozitivním efektům pro vaše tělo. Přijďte si zahrát squash k nám do Delfína a uvidíte sami! Termín na squash si snadno rezervujete na našem webu.

Zaujal Vás článek?

Zajímavé tipy a novinky Vám mohou chodit přímo na e-mail.

  • Tipy na hubnutí a cvičení
  • Pozvánky na akce
  • Informace a výhodné nabídky

Dlaší články v blogu:

Jógou k posílené imunitě

Jógou k posílené imunitě

Jógové pozice jsou nejlepším způsobem jak svou imunitu posílit

Jak si dát si do těla bez činek a hrazdy a posilovny?

Jak si dát si do těla bez činek a hrazdy a posilovny?

Provozy posiloven a fitness center jsou již otevřené, ale stále s různými opatřeními.

Jste na homeoffice a trpíte bolestmi zad? Pár tipů jak si rychle a efektivně uvolnit záda.

Jste na homeoffice a trpíte bolestmi zad? Pár tipů jak si rychle a efektivně uvolnit záda.

Trápí Vás bolesti zad z Home Office? Přečtěte si našich pár rad, jak jim předejít a jak se...

TOPlist